Postnord vill visa vägen för hållbart

Postnord vill visa vägen med en ny agenda för hållbar logistik | FOTO: DAVID KARLSSON
Postnord vill visa vägen med en ny agenda för hållbar logistik, skriver företaget och hänvisar till sin centrala roll inom nordisk logistik.

”Som ledande aktör inom paket- och logistiktjänster har Postnord en central roll i nordiskt näringsliv och samhälle. Vår ambition är att göra vardagen enklare och gå i täten för hållbar logistik”, skriver Postnord i en pressrelease. 
– Efter att länge ha arbetat systematiskt och framgångsrikt inom hållbarhetsområdet har vi antagit en ny ambitiös agenda för att driva på förändring inom hela branschen, förklarar företaget.

Postnords åtagande mer konkret är bland annat att visa att man kan ställa om till helt fossilfria transporter för de drygt 13 000 fordon man tillsammans med partners har i verksamhet.

– En milstolpe på vägen mot 2030 är att alla våra last mile-transporter ska vara emissionsfria i hela Norden senast 2027, skriver Postnord.

– Jag är mycket nöjd med att vi har en tydlig agenda för hållbar logistik. Med den kommer vi bidra till positiv förändring för människorna i vår närhet och den kommer radikalt att minska klimatavtrycket från transporter på den nordiska marknaden samt möjliggöra en helt fossilfri verksamhet till 2030, säger koncernens vd Annemarie Gardshol.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil