Prisas för fallstudie om Coop-hållbarhet

Foto MostPhotos
Carolina Malthed och Tuva Wrenfelt prisas av Svensk kooperation för sin fallstudie om Coops hållbarhetsdeklaration. Priset delas ut 23 november.

Vinnare av Svensk kooperations uppsatstävling för år 2022 är Caroline Malthed och Tuva Wrenfelt med sin uppsats om hållbarhet, ”Low scores, high standards – A case study on Coop´s sustainability declaration”.

Med den kooperativa uppsatstävlingen vill Svensk kooperation uppmärksamma studenter på högskolor och universitet som bidrar till ökad kunskap om kooperation, skriver man i ett pressmeddelande om priset som nu delas ut för andra året.

Uppsatsen är en masteruppsats inom ramen för programmet Sustainable Food Systems på Sveriges lantbruksuniversitet, SLU. 
Uppsatsen undersöker hur hållbarhetsdeklarationen som det kooperativa företaget Coop infört kan samspela med lokala och småskaliga producenter för att successivt göra varorna alltmer hållbara.Utdrag ur juryns motivering:
”Uppsatsen belyser på ett bra sätt hur ett stort kooperativt företag arbetar med hållbarhet på ett innovativt sätt. Uppsatsen berör väldigt aktuella och viktiga frågor, om hållbarhet i livsmedelskedjan, lokal produktion av mat och livsmedelsförsörjning, och utgör en gedigen och viktig forskningsinsats”.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil