Prisas för fallstudie om Coop-hållbarhet

Foto MostPhotos
Carolina Malthed och Tuva Wrenfelt prisas av Svensk kooperation för sin fallstudie om Coops hållbarhetsdeklaration. Priset delas ut 23 november.

Vinnare av Svensk kooperations uppsatstävling för år 2022 är Caroline Malthed och Tuva Wrenfelt med sin uppsats om hållbarhet, ”Low scores, high standards – A case study on Coop´s sustainability declaration”.

Med den kooperativa uppsatstävlingen vill Svensk kooperation uppmärksamma studenter på högskolor och universitet som bidrar till ökad kunskap om kooperation, skriver man i ett pressmeddelande om priset som nu delas ut för andra året.

Uppsatsen är en masteruppsats inom ramen för programmet Sustainable Food Systems på Sveriges lantbruksuniversitet, SLU. 
Uppsatsen undersöker hur hållbarhetsdeklarationen som det kooperativa företaget Coop infört kan samspela med lokala och småskaliga producenter för att successivt göra varorna alltmer hållbara.Utdrag ur juryns motivering:
”Uppsatsen belyser på ett bra sätt hur ett stort kooperativt företag arbetar med hållbarhet på ett innovativt sätt. Uppsatsen berör väldigt aktuella och viktiga frågor, om hållbarhet i livsmedelskedjan, lokal produktion av mat och livsmedelsförsörjning, och utgör en gedigen och viktig forskningsinsats”.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil