Priset på kaffe upp 29,5 procent på ett år

Kaffepriset skjuter i höjden | FOTO: ANDREY POPOV
Kaffepriset i Sverige har stigit 29,5 procent på ett år, från februari 2021 till februari i år. Det visar nya siffror från SCB som presenterats.

En hel rad livsmedelspriser har stigit under det senaste året, konstaterar SCB när man visar hur konsumentprisindex utvecklats.
Men kaffepriset sticker ut med en ökning på 29,5 procent under ett år.

Livsmedelspriserna är annars allmänt en orsak till att inflationen nu skjuter fart i Sverige.
– Redan under hösten såg vi att priser på kaffe, oljor och spannmål började öka snabbare i pris. Men nu under början av 2022 ser vi en väldigt bred prisuppgång på de flesta livsmedel, säger John Eliasson, statistiker hos SCB, i en pressrelease.Några andra exempel på kraftiga förändringar är att tomater ökat i pris med 29,4 procent och att päron och vitkål blivit nästan 25 procent dyrare.
Lax kostar nu också mer efter en prisökning på 21 procent och honungsmelon har ökat prislappens belopp med 02,6 procent.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stark rapport från Clas Ohlson

Clas Ohlson redovisar en stark försäljningsutveckling och förbättrad lönsamhet. ”Lyckats imponerande”, betygsätter koncernchefen.

Karin Andrén ny HR-direktör hos Ica

Karin Andrén har fått jobbet som HR-direktör hos Ica-gruppen. Hon har tidigare jobbat i HR-sammanhang för H&M där hon varit sedan 2011.

Åtta av tio vill ha fysiska julkort

I en undersökning som Postnord presenterar säger åtta av tio svarande lämpligt nog att de helst vill ha julkort och julhälsningar i postlådan.

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil