”Proteinskiftet har stannat av”

Foto MostPhotos
Proteinskiftet har stannat av, vego backar och växtbaserat ifrågasätts på sina håll med ny styrka. På ”Next Veg” hos Orkla Foods letade man orsaker.

På Orkla Foods webinarium försökte man spana in i framtiden för vegetariskt och var överens om att växtbaserat är ett nyckelord för framtiden.
Men proteinskiftet har stannat av och frågan är vilka orsakerna är.

Orklas Ann Rebenstam ledde sändningen tillsammans med Food & friends Lennart Wallander.
En central fråga var förstås om det vi nu ser är ett tillfälligt hack i kurvan eller början av ett mer långvarigt trendbrott. Fyra hinder för att vegetariskt ska öka lyftas fram men viktigare är förstås att hitta lösningar.
För att visa på lite handfasta tips och inspiration, hade Ann Rebenstam bjudit in Orkla Foodsolutions tre kulinariska kreatörer till sändningen. 
Johan Holster, Johan Liljegren och Camilla Sump Johansson som alla hade skapat varsin hållbar klassiker, med fokus på olika målgrupper, som de visade upp och berättade mer om.

Läs mer om varför vegetariskt har det tuffare nu i Butikstrender 4/2023

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil