Medlare tillsatta för handeln

Medlare tillsatta för handeln
Foto: Mostphotos

Medlarna har nu utsetts i konflikten mellan facket Handels och arbetsgivarna. De ska få parterna att enas innan strejk bryter ut om en vecka.

Medlare har utsetts i konflikten mellan Handels och Svensk Handel. Deras uppdrag är att få facket och arbetsgivarna att enas om nya kollektivavtal innan strejk hinner bryta ut.

Det är statliga Medlingsinstitutet som utsett Gunilla Runnquist och Robert Schön att medla mellan Handels och Svensk handel.

Gunilla Runnquist har tidigare varit förhandlingschef hos Lärarförbundet medan Robert Schön bland annat har en bakgrund som vice vd för Industriarbetsgivarna.

De ska nu träffa parterna var för sig och sedan gemensamt för att försöka sy ihop en lösning.

En lösning behöver vara på plats nästa torsdag, 12 november, med tanke på att Handels hotar med strejk från och med fredag 13 november.

De tre senaste avtalsrörelserna har Handels och Svensk handel kunnat enas utan konflikt och senaste gången Handels utlöste en strejk var 1995.

Fakta/Medlingsinstitutet
Medlingsinstitutet är en statlig myndighet som inrättades år 2000. 
Myndighetens uppdrag är att verka för en väl fungerande lönebildning och medla i arbetstvister.
Generaldirektör är Irene Wennemo. Myndigheten har nio anställda och cirka 30 medlare tillgängliga för medlingsuppdrag.
Medlare har vanligen lång erfarenhet av förhandlingar, ofta från fackförbund eller arbetsgivarorganisationer.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil