Medlare tillsatta för handeln

Medlare tillsatta för handeln
Foto: Mostphotos

Medlarna har nu utsetts i konflikten mellan facket Handels och arbetsgivarna. De ska få parterna att enas innan strejk bryter ut om en vecka.

Medlare har utsetts i konflikten mellan Handels och Svensk Handel. Deras uppdrag är att få facket och arbetsgivarna att enas om nya kollektivavtal innan strejk hinner bryta ut.

Det är statliga Medlingsinstitutet som utsett Gunilla Runnquist och Robert Schön att medla mellan Handels och Svensk handel.

Gunilla Runnquist har tidigare varit förhandlingschef hos Lärarförbundet medan Robert Schön bland annat har en bakgrund som vice vd för Industriarbetsgivarna.

De ska nu träffa parterna var för sig och sedan gemensamt för att försöka sy ihop en lösning.

En lösning behöver vara på plats nästa torsdag, 12 november, med tanke på att Handels hotar med strejk från och med fredag 13 november.

De tre senaste avtalsrörelserna har Handels och Svensk handel kunnat enas utan konflikt och senaste gången Handels utlöste en strejk var 1995.

Fakta/Medlingsinstitutet
Medlingsinstitutet är en statlig myndighet som inrättades år 2000. 
Myndighetens uppdrag är att verka för en väl fungerande lönebildning och medla i arbetstvister.
Generaldirektör är Irene Wennemo. Myndigheten har nio anställda och cirka 30 medlare tillgängliga för medlingsuppdrag.
Medlare har vanligen lång erfarenhet av förhandlingar, ofta från fackförbund eller arbetsgivarorganisationer.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

Vald till generalsekreterare

Vi-skogens styrelse har utsett Charlotta Szczepanowski till ny generalsekreterare. Charlotta Szczepanowski har tidigare haft rollen som arbetande styrelseordförande för Vi-skogen och kommer nu fortsätta driva arbetet framåt. Charlotta tillträder sin nya roll den 1 april.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil