Rasar mot uppgift om larm

Arkivbild MostPhotos
Uppgifterna om att IT-tjänstebolaget Tietoevry varnats om bristande säkerhet inför hackerattacken i januari väcker starka reaktioner från Rusta, ett av de företag som drabbades. Rusta's vd, Göran Westerberg, uttrycker sin frustration i en kommentar till Dagens Industri efter rapporteringen från SvD Näringsliv i helgen.

– ”Jag upplever det som att vi som kunder står absolut sist på Tietoevrys lista över prioriteter,” skriver Göran Westerberg i ett mejlsvar till tidningen och efterlyser en haverikommission för att utreda attacken.

Tietoevry har ännu inte kommenterat anklagelserna om att de ignorerat säkerhetsvarningar innan attacken som påverkade flera stora företag, inklusive Rusta. Westerberg betonar vikten av en oberoende granskning för att säkerställa att liknande incidenter inte inträffar igen och att kunder får den säkerhet och prioritet de förväntar sig från sina IT-leverantörer.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil