Rusta rullar ut ny ellastbil

Arkivbild MostPhotos
I arbetet med att nå sina hållbarhetsmål lanserar nu Rusta en helt eldriven lastbil. Fordonet ska trafikera sträckan Norrköping-Mälardalen.

Rustas arbete för en mer hållbar logistikkedja rullar vidare. Lågprisjätten har ett uttalat mål att vara klimatneutrala i hela värdekedjan till 2045, och för att nå dit satsar man nu bland annat på en ny eldriven lastbil.

Det handlar om en 24 meter lång lastbil, 100 procent eldriven, som ska göra dagliga tripper mellan Rustas centrallager i Norrköping och Rustas varuhus i Stockholm och Mälardalen.

Arbetet för att sänka klimatpåverkan pågår kontinuerligt i alla delar av verksamheten. Investeringen i en eldriven lastbil som möjliggör utsläppsfria transporter är en viktig milstolpe i det arbetet, skriver Rusta i en pressrelease.

Lastbilen, en Volvo FH 6×2 Electric, kommer att innebära en koldioxid-besparing på cirka 116 000 kilo per år, enligt Rusta.

Rustas satsning görs i samarbete med Alltransport i Östergötland AB.
– Vår nya eldrivna lastbil är en av Sveriges första i sitt slag och vi på Rusta är stolta över att minska vår klimatpåverkan med ny teknik i världsklass. Det är också är ett viktigt steg i vårt arbete för att uppnå vår hållbarhetsvision, säger Göran Westerberg, vd för Rusta.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil