Så handlade svenskar under fattiga januari

Foto MostPhotos
Falukorv, konserver, soppor och frysvaror. Mycket av det blev det när svenskarna skulle hålla igen i tunga ekonomiska månaden januari.

Prisjämförelsesajten Matspar.se har tittat på förändringen i köpbeteende av livsmedel mellan januari 2023 och januari 2022. 
Siffrorna visar en kraftig ökning av antalet frysvaror, konserver, soppor och produkter med lång hållbarhet som lagts i besökarnas kundvagnar. 

Samtidigt har ekologiska varor och färsk frukt minskat. Falukorven är den produkt som ökat mest i analysen – 226 procent fler falukorvar har lagts i kundvagnarna i januari i år. 
Statistiken bygger på beteende hos 330 000 besökare på Matspar.se i januari 2023 och 246 000 besökare i januari 2022.– Inflationen har i flera månader pressat upp priserna och tvingat folk att ändra sina vanor. Det är tydligt att konsumenterna har haft privatekonomin i åtanke när de handlat i januari i år. Frysvaror, konserver och billiga men dryga råvaror som falukorv, fläsk och potatis har alla handlats i betydligt större utsträckning, säger Omid Ghanbari, vd för Matspar.se.

Läs mer om Matspars statistik och svenskars köpvanor i Butikstrender 2/2023

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil