Så stillasittande är vi, enligt Sifo

Foto MostPhotos
44 procent av de svarande svenskarna i en ny undersökning sitter stilla högst 4-5 timmar per dag. 9 av 100 sitter stilla mer än 9 timmar per dag.

En ny Sifo-undersökning, beställd av Viktväktarna, visar i vilken grad de svarande är stillasittande under dygnets vakna timmar.

44 procent av de som svarat – 1 172 personer har svarat – sitter stilla 4-5 timmar eller mindre.

I andra änden av skalan finns den relativt lilla skaran på 9 procent som svarar att de är stillasittande mer än 9 timmar av ett normalt dygns vakna tid.

I den gruppen är de yngre överrepresenterade – de är tre gånger fler än de äldre i denna stillasittande kategori.

Undersökningen visar även att de svarande från storstäderna är mer stillasittande än övriga svarande, även om skillnaden är marginell när det gäller Stockholm, där 11 procent hamnar i kategorin stillasittande mer än 9 timmar mot rikssnittets 9 och i jämförelse med Göteborg där 10 procent av de svarande säger ja till samma kategori.

Däremot sticker skåningarna ut genom att bland de svarande i Malmö är det hela 17 procent som säger att de sitter still över 9 timmar.

Utanför storstäderna hamnar man då på ett snitt på 8 procent av de svarande, men då är man samtidigt nere på så låga numerärer att det är svårt att dra några stora slutsatser.

Läs mer om undersökningen i Butikstrender 6/2023

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil