Satsar på ny tjänst om beredskapsfrågor

Ulrika Dahlin kommer nu att ta ansvar för beredskapsfrågor | Foto Pressbild/Mostphotos
Svensk dagligvaruhandel skapar en ny tjänst med ansvar för beredskapsfrågor och jobbet går till Ulrika Dahlin som nu arbetar med risk och säkerhet.

Branschorganisationen Svensk dagligvaruhandel tillsätter en ny tjänst med ansvar för beredskapsfrågor och arbetet med Sveriges livsmedelsförsörjning. 
Det är Ulrika Dahlin med lång erfarenhet inom Ica som tillträder den nya tjänsten. Idag arbetar hon som chef för Risk och säkerhet hos Ica Sverige.

Beredskap och livsmedelsförsörjning har under de senaste åren hamnat allt högre upp på agendan. Redan under coronapandemin ökade fokus på Sveriges civila beredskap, och kriget i Ukraina har ytterligare förstärkt det, konstaterar SDVH. 
Regeringen har tillsatt en utredning om en ny livsmedelsberedskap för att livsmedelsförsörjningen ska tryggas, och nu senast i maj presenterades en ny myndighetsreform.  

Livsmedelsverket blir i den nya reformen ansvarig beredskapsmyndighet för sektorn livsmedelsförsörjning och dricksvatten. För att möta detta ökade fokus på livsmedelsförsörjning utökar Svensk dagligvaruhandel med en projektledare för detta område specifikt, påpekar organisationen.

Ulrika Dahlins uppgift blir att ta ansvaret för att koordinera och företräda dagligvaruhandelns intressen i Sveriges beredskapsarbete.
– I tider som dessa när beredskap och totalförsvar är på allas läppar känns det extra viktigt att nu få arbeta för hela dagligvaruhandeln i dessa frågor och verka för att vi ska hitta en balanserad lösning där dagligvaruhandeln på bästa sätt kan bidra till Sverige totalförsvar, säger Ulrika Dahlin.

Svensk dagligvaruhandels vd Karin Brynell är nöjd med anställningen.
– Livsmedelsförsörjning är en viktig del i Sveriges civila beredskap, och dagligvaruhandeln spelar en viktig roll. Det såg vi under pandemin, och det ser vi nu med kriget i Ukraina, konstaterar Brynell. 

– Med Ulrika Dahlin får vi en erfaren projektledare som stöd i detta arbete. Den kunskap och erfarenhet hon tar med sig kommer skapa stort värde i vår fortsatta dialog med departement, myndigheter och andra organisationer vi möter i beredskapsarbetet, tillägger Brynell.

Den nya tjänsten är på 50 procent, och Ulrika kommer dela sin tid mellan Svensk dagligvaruhandel och Ica Sverige. Hon börjar nya jobbet 13 juni.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

ICA satsar på svenska tomater

ICA Sverige tar ett stort kliv framåt i sin satsning på svenskodlade grönsaker genom ett samarbete med Svenska Odlarlaget för att öka tillgången av svenska tomater året om.

Effektiv rengöringsduk för grovköket

Tork presenterar sin senaste innovation för restaurangbranschen: Tork 2 i 1 Skrubb- och Rengöringsduk. Denna mångsidiga produkt erbjuder restaurangpersonal en effektiv lösning för att hantera envisa fläckar utan att kompromissa med ytor.

En smakfull hyllning till K-Pop

Årets första Coca-Cola Creations är här och tar dig med på en resa in i K-Popens magiska värld. Med den nya smaken Coca-Cola Creations K-Wave Zero Sugar får K-Pop-fans en smakupplevelse som hyllar deras hängivenhet till musikgenren.

Satsar på en ny snacksfabrik i Spanien

Paulig satsar på att stärka sin position inom Tex Mex- och snacksindustrin i Europa genom att investera 42 miljoner euro i en ny snacksfabrik i Spanien.

Lanserar hemmafix för svenska hem

Medan ekonomin kämpar visar en ny undersökning att endast var fjärde svensk ofta reparerar sina saker istället för att köpa nytt. För att hjälpa svenska konsumenter att laga och förlänga livet på sina ägodelar, har Amazon.se lanserat Hemmafix.

Öppnar igen efter omfattande modernisering

Efter en intensiv renoveringsprocess är det äntligen dags för Hemköp Birger Jarlsgatan att slå upp portarna till en ny och uppfräschad butik med flera spännande förändringar.

Kamp för ett starkare immunförsvar

En färsk undersökning, genomförd av Apotek Hjärtat, avslöjar att mer än fyra av fem svenskar aktivt arbetar för att stärka sitt immunförsvar.

E-handeln fokuserar på lönsamhet

E-barometerns årsrapport 2023 avslöjar en minskning av e-handelns omsättning till 133 miljarder kronor, en nedgång med två procent jämfört med föregående år.

Konkurrensgranskning av apoteksköp

Apotekstjänst avsåg att förvärva fullständig kontroll över konkurrenten Svensk dos, men Konkurrensverket lägger planerna på is för att utvärdera eventuella konsekvenser för konkurrensen.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil