Shhh.. Det här är inte mj*lk!

Foto Pressbild

Alpro lanserar ny havredryck för svenska mjölkälskare

Växtbaserade livsmedel är trendigare än någonsin. Som ett svar på den ökade efterfrågan på växtbaserade livsmedel lanserar Alpro nu This Is Not M*LK, en havredryck för svenska mjölkälskare.  

Allt fler konsumenter efterfrågar växtbaserade livsmedel, både för den egna hälsans skull och för klimatet. Alpro lanserar därför en ny havredryck med en krämigare konsistens, vilket gör den till ett perfekt alternativ till mjölk.

– This Is Not M*LK är gjord på havre, men det är ingen vanlig havredryck. Vi vill att man inte ens märker att det är en havredryck som man dricker. Därför kallar vi produkten This Is Not M*LK, just för att man kan konsumera den precis som vanlig mjölk: i kaffet, gröten, smoothien eller i sin favoriträtt, säger Sofia Nordström, Brand Manager Alpro på Danone Sverige.

En ökad konsumtion av växtbaserade livsmedel gynnar både människor och klimatet. Det tillgodoser behovet av mat hos en växande befolkning och minskar utsläppen från produktionen av livsmedel. Med havredrycken This Is Not M*LK vill Danone ge konsumenter möjligheten att välja mellan fler växtbaserade alternativ, vilket också är en viktig del i Danones ambition att bidra till en mer växtbaserad och hållbar framtid. 

– Med sin krämiga konsistens, vill vi att This Is Not M*LK övertygar fler att konsumera växtbaserade alternativ. Att bidra till en hälsosammare och mer hållbar livsstil genom mat är en viktig del av vår vision ”One Planet. One Health” och vi är därför väldigt glada över att produkten nu även lanseras i Sverige, säger Sofia Nordström. 

This Is Not M*LK är en len och mild dryck som har en krämig konsistens och fetthalt på 1,8 procent.

Förpackningen är 88 procent biobaserad och kommer från 2025 att vara 100 procent växtbaserad eller återanvändbar/ återvunnen. 

Shhh… Det här är inte M*LK. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Coop lanserar nytt matkassekoncept

Coop lanserar en ny matkasse där man kan köpa veckans middagar och komplettera med varor ur hela butikens sortiment, utan bindningstider.

Mera glutenfritt på export

Fria bröd, som sedan tidigare exporterar glutenfria kanelbullar, breddar nu sortimentet med en glutenfri vaniljbulle.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil