Skadeinsekter(!) får krydda ölen

Johan Bergström | Foto Privat
Johan Bergström, Söderköping, gör öl på malt, humle, vatten och granbarkborrar, det senare en skadeinsekt man sätter ut fällor för att få bukt med.

Lokalodlat och närodlat, javisst – men Johan Bergström tar det hela ett steg till.
Johan driver restaurangen Sankt Annagården utanför Söderköping och brukar använda lokala råvaror.

Den här gången blev det granbarkborrar, en insekt som normalt är ett problem för skogsägare och som man sätter ut fällor för att ha koll på när svärmningen börjar. 

Det är ur de fällorna Johan Bergström fått sina granbarkborrar.
– Jag fick nån idé om att göra något med granbarkborrar och kom på en slogan, ”från skogsskador till leverskador”, skrattar han men säger till Beernews att han inte tänker använda den i reklamen.

Alltnog, Johan Bergström använder insekterna som man använder humle i koket.
– Jag tillsätter dem i en humlekorg i slutet av koket, sen tar jag bort dem, så de är aldrig med i jäskärlet, säger han till Beernews.
– De tillför inget vare sig till smak eller utseende, men det är kul att kunna säga att de är i ölen.Reaktionerna hos kunderna skiftar, berättar Johan för Beerneews
.– Det är ofta roliga reaktioner, speciellt skogsägare tar den gärna. Många tycker att det låter äckligt, men måste prova ändå.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil