Skänker 1,5 miljoner till svensk gammelskog

Foto MostPhotos
Skoföretaget Icebud skänker 1,5 miljoner kr till ett projekt för att rädda svensk gammelskog. Totalt skänker man bort 3,7 miljoner kr.

Varje år skänker skoföretaget Icebug, med huvudkontor i Jonsered utanför Göteborg, en procent av sin försäljning till miljöorganisationer och projekt.
För 2022 blev summan 3,7 miljoner varav 1 522 000 kronorgår till att rädda svensk gammelskog.

– Våra svenska skogar huggs ner i rasande takt och det görs alldeles för lite från politiskt håll för att skydda dem. Vi måste agera nu, säger Marie Thomasson på Icebug.

Sverige är ett land med mycket skog, det vet de flesta. Men inte lika många vet att bara en ytterst liten del är orörd skog, så kallad gammelskog.
Mycket av det vi tänker på som ”skog” är i själva verket virkesåkrar – miljöer som saknar det rika liv som återfinns i riktiga skogar. Dessvärre avverkas den svenska gammelskogen snabbt vilket bidrar till att hotade arter knuffas närmare utrotning, påpekar Icebud.

Eftersom det är stora ekonomiska intressen inblandade är det inte lätt att motverka det som sker. Men det finns organisationer som arbetar för att köpa och bevara skogarna innan motorsågarna hinner före.
En av dessa är Naturarvet som Icebug just skänkt 1 522 000 kronor till.

– Skogen är i vårt DNA och det är inte OK att bara se på när den försvinner. Tillsammans med våra kunder kan vi göra verklig skillnad, säger Marie Thomasson.

– Målet för 2023 är att kunna bidra med ännu mer och vi hoppas att fler företag, privatpersoner och politiker ska få upp ögonen för vilken skatt vi har i den svenska skogen. Innan det är för sent, fortsätter hon.

Icebug AB skänker årligen 1% av den totala försäljningen till miljöorganisationer och projekt – oavsett om man går med vinst eller ej.
Årets donation blev totalt 3,7 miljoner kronor. Bland mottagarna finns Naturarvet, Protect our Winters, Hej Främling! och Tuki Nepal.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil