Skänker till våra stadsmissioner

Arkivbild MostPhotos
Lidl Sverige kommer under årets två sista månader att sälja en tvättbjörn i alla butiker. Intäkterna går oavkortat till Sveriges stadsmissioner.

Lidl Sverige kommer under november och december ha ett gosedjur, en tvättbjörn, till försäljning i alla Lidls butiker.

Alla intäkter från försäljningen kommer oavkortat gå till Sveriges stadsmissioners verksamhet runtom i landet för att stödja barnfamiljer i utsatthet.

– Vi är väldigt glada över Lidl Sveriges engagemang, säger Jonas Wihlstrand, generalsekreterare för Sveriges stadsmissioner.

– Det här stödet kommer verkligen att göra en positiv inverkan i många människors liv, och då inte minst för de som behöver hjälpen allra mest, barnfamiljer i utsatthet.

Lidl har sedan 2019 samarbetat med stadsmissionerna genom bland annat ett samarbete med Matmissionen som är en organisation som arbetar för minskad matfattigdom i Sverige och har en lång historia av att stödja de mest utsatta i samhället.

– Tvättbjörnen är inte bara ett gosigt mjukisdjur, utan även en symbol för hopp och samhörighet. I en tid då julens glädje och värme är mer värdefull än någonsin har Lidl Sverige i år valt att göra något extra speciellt, säger Lidl Sveriges hållbarhetschef Anneli Bylund.

Tvättbjörnen kostar 79,90 kr kommer att finnas till försäljning i alla Lidl Sveriges butiker så långt lagret räcker.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil