Slutar med ägg från de sista burhönsen

Frigående höns | Arkivbild, MostPhotos
Dava foods slutar med ägg från de sista burhönsen och erbjuder från och med denna månad endast Krav-ägg och ägg från frigående höns.

Som en del i omställningen mot en 100 procent hållbar äggproduktion med fokus på god djurhållning, fasar Dava Foods nu ut de sista burhönsen, meddelar företaget. 
Från och med juli erbjuder man enbart Krav-ägg och ägg från frigående höns under varumärket Lantägg. 

– I linje med vår hållbarhetsstrategi fasar vi nu ut de sista burhönsen vilket inte minst syftar till att sända en viktig signal till branschen att följa vårt initiativ och arbeta mer medvetet framåt, säger Kjell Dalin, marknads- och försäljningschef hos Dava foods.

– Det är ingen lätt fråga och vi värnar förstås om alla våra producenter. Därför har processen att fasa ut burhöns varit både lång och eftertänksam. Samtidigt är det en djuretisk fråga och vi vet i dag att frigående höns mår bäst. Så i slutänden var beslutet inte svårt, berättar Dalin.

– Nu blickar vi framåt och genomför flera åtgärder för att nå 100 procent hållbar äggproduktion. Vårt klimatcertifierade ägg är ett bra exempel, men vi har många pågående projekt inom vår hållbarhetsstrategi, avslutar marknadschefen.  

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil