Caroline Farberger lämnar jobbet som vd för Ica försäkring efter sex år och blir istället partner och arbetande styrelseordförande hos Wellstreet.

Efter sex år som vd för Ica försäkring lämnar Caroline Farberger jobbet och blir istället partner och arbetande styrelseordförande i investmentbolaget Wellstreet.

– Vi har haft förmånen att få ha Caroline Farberger hos oss i snart sex år och jag vill å Icas vägnar framföra vårt stora tack. Det hon tillsammans med sitt team har åstadkommit med uppbyggnaden och utvecklingen av Ica försäkrings affär är verkligen uppskattat av våra kunder. Inte minst har Caroline Farbergers insatser, drivkraft och kompetens varit ovärderliga i det arbetet, säger Ica-bankens vd Marie Halling.

Ica försäkring startade 2016 och har idag över 200 000 kunder. 1 oktober 2021 passerade bolaget en årspremievolym på 800 miljoner kronor.

– Det har varit fantastiskt att få vara med och bygga upp Ica försäkring från grunden. Jag är stolt över medarbetarna och det vi har åstadkommit tillsammans, säger Caroline Farberger.

Caroline Farberger stannar kvar på sitt jobb tills ny vd är på plats eller senast till den 31 maj. Rekryteringsarbetet av ny vd har uppstartat och beräknas vara avslutat under våren.

Farberger blir nu istället partner och arbetande styrelseordförande i riskkapitalbolaget Wellstreet.
– Det är ingen hemlighet att riskkapitalbranschen kan göra mer för att stötta kvinnliga entreprenörer och andra underrepresenterade grupper som inte är i målgruppen för de flesta investerare, eftersom det är bra affärer, skriver Farberger som säger sig vara imponerad av Wellstreets arbete hittills.