De flesta firar mor på söndag

Svensk handels Chefsekonom Johan Davidsson | Foto: PMAGI AB
De flesta firar mors dag på söndag. Nästan var femte kommer att fira mindre i år än vanligt – men var tionde istället mer med hänvisning till corona.

Blommor, en middag eller en chokladask är de vanligaste presenterna till mamma på Mors dag, som firas nu på söndag 31 maj. Bland de som planerar att köpa en gåva till mor är det vanligast att handla för mellan 100–500 kronor.
Även om de flesta planerar att uppmärksamma Mors dag som vanligt påverkar coronakrisen firandet på vissa håll, konstaterar Svensk handel.

Trots coronakris planerar de flesta att uppmärksamma Mors dag som vanligt, men för vissa kommer firandet att se annorlunda ut.
Svensk handels undersökning inför Mors dag visar att nästan två av tio (18 %) kommer att uppmärksamma högtiden i mindre utsträckning än vanligt, samtidigt som var tionde anger att de istället kommer att öka(!) firandet på grund av corona.  

– Mors dag är en högtid med stark tradition som lever vidare eftersom många tycker om att visa sin mamma uppskattning. I tider där social distansering från många av våra nära och kära råder kan säkert Mors dag vara ett välbehövligt glädjeämne, säger Svensk handels chefsekonom Johan Davidson.

En illustration av social distansering? Svensk handels bild inför mors dag som firas på söndag.
Foto: Pressbild


I undersökningen anger över hälften av dagligvaruhandlarna (53 %) att Mors dag är viktig för försäljningen.
Det gör Mors dag till handelns sjunde viktigaste försäljningstillfälle under året. Många butiker har Mors dag-kampanjer, tar in särskilda varor och dekorerar om i butiken.

Inom sällanköpsvaruhandeln, det vill säga all handel utöver maten, anger nästan var fjärde butik (23 %) att Mors dag är viktig för försäljningen.
– För vissa delbranscher i handeln, exempelvis för de som säljer blommor, parfym eller choklad, kan Mors dag vara en av årets höjdpunkter rent försäljningsmässigt, säger Johan Davidson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Satsar på camping och festival i sommar

Det smarta märket Stacky´s åker på turné i sommar och sätter upp ett stort antal campingplatser och festivaler som hållplatser på resan genom landet.

Solen, sangria och stränder lockar oss

Sol, sangria, stränder lockar oss när vi funderar på ett annat land att jobba ifrån. Inte konstigt att etta blir ett land på ”S”, alltså Spanien.

Greenfood initierar samarbete med Bower

Greenfood ska öka återvinningen med hjälp av Bower. Återvinningsappen ska göra att fler av Greenfoods förpackningar återvinns, hoppas parterna.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil