Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Sju av tio inte oroliga

Drygt 1 300 svenskar har svarat i intervjun vars generella resultat är en god tilltro till livsmedelsförsörjningen från de som svarat. | Foto av Lisa Eriksson
Sju av tio svarande kände ingen oro för att inte få tag i livsmedel under coronakrisen, visar en ny undersökning Livsmedelsföretagen nu presenterar.

71 procent av de svarande har inte känt någon oro för att livsmedel ska ta slut under corona, 22 procent har hamstrat i någon form och 56 procent är trygga med den svenska livsmedelsförsörjningen generellt.
Det är svaren i en undersökning Livsmedelsföretagen låtit Demoskop göra.

Drygt 1 300 svenskar har svarat i intervjun vars generella resultat är en god tilltro till livsmedelsförsörjningen från de som svarat.

− När coronapandemin slog till på allvar i mitten av mars så uppstod en viss medial hysteri kring tillgången på livsmedel. Men i verkligheten var läget aldrig värre än att enstaka livsmedel tillfälligt tog slut på grund av extremt hög efterfrågan, och även under den mest intensiva fasen av krisen fanns det gott om mat och dryck, konstaterar Livsmedelsföretagens vd Björn Hellman.
– Våra medlemsföretag utsattes för stora utmaningar men höll för trycket och levererade. Jag hoppas och tror att den här krisen gör att fler har fått upp ögonen för den svenska livsmedelsindustrins betydelse för landets försörjningsförmåga, säger Hellman.

Mer om svenskarna, hamstringen och tilltron till livsmedelsförsörjningen i Butikstrender 7/2020

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.