Sju av tio inte oroliga

Drygt 1 300 svenskar har svarat i intervjun vars generella resultat är en god tilltro till livsmedelsförsörjningen från de som svarat. | Foto av Lisa Eriksson
Sju av tio svarande kände ingen oro för att inte få tag i livsmedel under coronakrisen, visar en ny undersökning Livsmedelsföretagen nu presenterar.

71 procent av de svarande har inte känt någon oro för att livsmedel ska ta slut under corona, 22 procent har hamstrat i någon form och 56 procent är trygga med den svenska livsmedelsförsörjningen generellt.
Det är svaren i en undersökning Livsmedelsföretagen låtit Demoskop göra.

Drygt 1 300 svenskar har svarat i intervjun vars generella resultat är en god tilltro till livsmedelsförsörjningen från de som svarat.

− När coronapandemin slog till på allvar i mitten av mars så uppstod en viss medial hysteri kring tillgången på livsmedel. Men i verkligheten var läget aldrig värre än att enstaka livsmedel tillfälligt tog slut på grund av extremt hög efterfrågan, och även under den mest intensiva fasen av krisen fanns det gott om mat och dryck, konstaterar Livsmedelsföretagens vd Björn Hellman.
– Våra medlemsföretag utsattes för stora utmaningar men höll för trycket och levererade. Jag hoppas och tror att den här krisen gör att fler har fått upp ögonen för den svenska livsmedelsindustrins betydelse för landets försörjningsförmåga, säger Hellman.

Mer om svenskarna, hamstringen och tilltron till livsmedelsförsörjningen i Butikstrender 7/2020

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil