Sju av tio inte oroliga

Drygt 1 300 svenskar har svarat i intervjun vars generella resultat är en god tilltro till livsmedelsförsörjningen från de som svarat. | Foto av Lisa Eriksson
Sju av tio svarande kände ingen oro för att inte få tag i livsmedel under coronakrisen, visar en ny undersökning Livsmedelsföretagen nu presenterar.

71 procent av de svarande har inte känt någon oro för att livsmedel ska ta slut under corona, 22 procent har hamstrat i någon form och 56 procent är trygga med den svenska livsmedelsförsörjningen generellt.
Det är svaren i en undersökning Livsmedelsföretagen låtit Demoskop göra.

Drygt 1 300 svenskar har svarat i intervjun vars generella resultat är en god tilltro till livsmedelsförsörjningen från de som svarat.

− När coronapandemin slog till på allvar i mitten av mars så uppstod en viss medial hysteri kring tillgången på livsmedel. Men i verkligheten var läget aldrig värre än att enstaka livsmedel tillfälligt tog slut på grund av extremt hög efterfrågan, och även under den mest intensiva fasen av krisen fanns det gott om mat och dryck, konstaterar Livsmedelsföretagens vd Björn Hellman.
– Våra medlemsföretag utsattes för stora utmaningar men höll för trycket och levererade. Jag hoppas och tror att den här krisen gör att fler har fått upp ögonen för den svenska livsmedelsindustrins betydelse för landets försörjningsförmåga, säger Hellman.

Mer om svenskarna, hamstringen och tilltron till livsmedelsförsörjningen i Butikstrender 7/2020

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil