Svensk fågel vill få kvinnor äta kyckling

Svensk fågel vill se unga kvinnor konsumera mer svensk kyckling. Foto: Pressbild Svensk fågel
Kvinnor känner till symtom kring järnbrist men för få vet att järn lättare tas upp genom kyckling än via vegetabilier, skriver Svensk fågel.

 Branschorganisationen Svensk fågel skriver i en pressrelease att en Sifo-undersökning man låter göra visar att de svarande kvinnorna i åldern 18-28 år har stor kunskap om symtom kopplat till järnbrist, men att få känner till att järn lättare tas upp från animalier som till exempel kyckling, jämfört med vegetabilier.

Kunskapen om vilka symtom som kan uppkomma vid järnbrist är stor och hela 90 procent av de tillfrågade vet att det är tjejer och kvinnor i fertil ålder som har störst risk för järnbrist, skriver Svensk fågel. 

– Däremot är det få som känner till att animalier såsom kyckling är en viktig och mer biotillgänglig källa till järn. Som exempel rankade tjejerna i undersökningen kikärtor som en viktigare källa till järn än kyckling, påpekar organisationen.

– Vi ser att vi har en viktig uppgift att informera om att kyckling, som är ett populärt livsmedel bland unga, också är en bra källa till järn, framför allt de mörkare delarna av kycklingköttet, tex lårfilé innehåller mycket järn, säger Stina Nordqvist, dietist hos Svensk fågel.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil