Svensk Handel valde in fem nya i styrelsen

Här är de fem nya i Svensk handels styrelse. | Foto: Pressbild Svensk handel
Fem nya har valts in i Svensk handels styrelse där Anders Svensson, vd för Ica Sverige, har blivit omvald som ordförande för organisationen.

Eric Lundberg, vd Apotek hjärtat, Nina Jönsson, vd Plantagen, Ann Carlsson Meyer, vd Systembolaget, Marie Nygren, vd Coop Sverige och Elisabeth Peregi, vd Kappahl, har valts in i Svensk handels styrelse. Anders Svensson, vd för Ica Sverige omvaldes som ordförande.

– 2021 präglades precis som året innan av coronapandemin. När vi nu trodde på bättre tider kom också det fruktansvärda kriget i Ukraina med stort mänskligt lidande. Kriget medför utmaningar för hela samhället och även för handeln, säger Anders Svensson. 

– Vi ska finnas där för våra medlemmar, små som stora, under året som kommer och jag vill välkomna de nya ledamöterna i Svensk handels styrelse, tillägger Svensson.– Det känns hedrande att bli tillfrågad att sitta med i Svensk Handels styrelse. Handeln är en enormt viktig del av det svenska samhället, inte minst då den många gånger är unga människors första möte med arbetslivet, säger Nina Jönsson som är en av de fem nya i styrelsen. 
– Det är också en bransch i rörelse och jag hoppas att jag med min erfarenhet ska kunna bidra med lärdomar från dagligvaru- och sällanköpsbranschen.

Fakta/Svensk handels nya styrelse
Anders Svensson, Ica Sverige AB, ordförande
Freddy Sobin, Kicks kosmetikkedjan AB, förste vice ordförande
Björn Lindblad, Mio AB, andre vice ordförande
Klas Balkow, Axfood AB
Kristofer Tonström, Clas Ohlson AB
Filip Ekvall, H&M Hennes & Mauritz Sverige AB
Liv Forhaug, Martin & Servera AB
Patrik Hedelin, eEquity services AB
Lena Herder, Ikea svenska försäljnings AB
Charlotte Nordén, Cellbes AB
Susanne Holmström, Netonnet AB
Elisabeth Tedestål, Vellingeblomman AB

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil