Svenska ägg berikar skolmaten

Arkivbild MostPhotos
En nyligen genomförd undersökning av LRF Mjölk visar att svenska ägg möter de viktigaste kraven hos kostchefer när det gäller skolmat: de är goda, näringsrika, svenskt producerade och prisvärda.

Enligt kostcheferna är svenskhet och närproducerade livsmedel allt viktigare, och svenska ägg uppfyller dessa krav väl.

Svenska äggproducenter bidrar till en hållbar livsmedelsproduktion genom att minimera användningen av antibiotika, säkerställa salmonellafrihet, ge hönsen möjlighet till frigång och följa strikta djurskyddsregler och branschkontroller. Produktionen av svenska ägg är även en del av Sveriges nationella livsmedelsstrategi, vilket innebär ökade arbetstillfällen och stöd för livsmedelsförsörjningen i landet.

Märkningen ”Från Sverige” är ett viktigt kvalitetsstämpel som visar att äggen är av svensk härkomst och att de förpackas och kontrolleras i Sverige. Detta ger ytterligare trygghet och förtroende för konsumenterna och underlättar offentlig upphandling av livsmedel enligt svensk lagstiftning.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil