Svenska ägg berikar skolmaten

Arkivbild MostPhotos

Lästid: < 1 minut

Dela nyhet

En nyligen genomförd undersökning av LRF Mjölk visar att svenska ägg möter de viktigaste kraven hos kostchefer när det gäller skolmat: de är goda, näringsrika, svenskt producerade och prisvärda.

Enligt kostcheferna är svenskhet och närproducerade livsmedel allt viktigare, och svenska ägg uppfyller dessa krav väl.

Svenska äggproducenter bidrar till en hållbar livsmedelsproduktion genom att minimera användningen av antibiotika, säkerställa salmonellafrihet, ge hönsen möjlighet till frigång och följa strikta djurskyddsregler och branschkontroller. Produktionen av svenska ägg är även en del av Sveriges nationella livsmedelsstrategi, vilket innebär ökade arbetstillfällen och stöd för livsmedelsförsörjningen i landet.

Märkningen ”Från Sverige” är ett viktigt kvalitetsstämpel som visar att äggen är av svensk härkomst och att de förpackas och kontrolleras i Sverige. Detta ger ytterligare trygghet och förtroende för konsumenterna och underlättar offentlig upphandling av livsmedel enligt svensk lagstiftning.

Har du ett nyhetstips?

Här kan du dela med dig av information eller mejla till [email protected]

Annons

Annonser

Håll dig uppdaterad med nyheter varje vardag!

Få de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Vi behandlar dina uppgifter enligt GDPR

Läs Butikstrenders digitala magasin!

Upptäck de senaste branschnyheterna och trenderna online.