Svenskar världsbäst på att prata pengar

Foto MostPhotos
Svenskar är mer bekväma än alla andra när det gäller att prata om privatekonomi och pengar, enligt en ny studie från Klarna där man jämfört 18 länder.

Att prata om pengar och sin ekonomiska situation är för många ett laddat ämne som man kanske helst undviker helt och hållet.
Det gäller dock inte svenskar, enligt Klarnas nya undersökning.

Klarnas senaste Money Management Pulse, med data från andra kvartalet 2023, visar att 62 procent av de svenskar som svarat känner sig bekväma att prata pengar.
Det är högst av alla länder i undersökningen och hela 15 procentenheter högre än det globala snittet. I exempelvis Finland är siffran betydligt lägre, endast 30 procent.

I Sverige är åldersgruppen 26-41 mest bekväm med att prata pengar, följt av åldersgrupperna 18-25 år (62 procent), 42-57 år (60 procent) och 58-76 år (55 procent).

– Att särskilt unga svenskar är bekväma att prata om pengar är ett hälsosamt tecken. Kanske beror det på att den yngre generationen har en annan relation till pengar än vad man hade förr, funderar Karin Haglund som är expert på konsumentbeteenden hos Klarna.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil