Systembolaget börjar ta emot returglas igen

Foto MostPhotos
På grund av brist på returglas och backar i Sverige ska Systembolaget nu börja ta emot pantflaskor igen, meddelar företaget.

Det är brist på returglas och backar i Sverige och det är skälet till att Systembolaget nu satsar både på profilerad märkning och ska börja ta emot pantflaskor igen.
Alltför få flaskor och backar återkommer till retursystemet och nu vill aktörerna få fler att panta mera.

Störst brist är det på de blå backar som rymmet 15 50 cl-flaskor men det börjar bli brist även på flaskor.
2021 såldes 32,6 miljoner liter dryck på returglasflaska och av dem stod 50 cl-flaskor levererade i blå backar för drygt 18 miljoner liter, skriver Sveriges bryggerier i ett pressmeddelande.

– Tyvärr är det många som missar att de går att panta och idag slängs 86 procent av alla returglasflaskor som säljs på Systembolaget i återvinningen i stället för att lämnas tillbaka, säger Anna-Karin Fondberg, vd för Sveriges bryggerier i pressmeddelandet.

– Systembolaget gör ett krafttag för miljönyttan och tar nu emot både backar och returglasflaskor i retur samt förtydligar för konsument vad som är returglasflaskor genom bland annat hyllmärkning.– Vi har ett fantastiskt returglassystem som är bra ur klimatsynpunkt och ju fler gånger flaskan pantas desto lägre klimatpåverkan. Både returglasflaskor och backar kan användas nästan hur många gånger som helst men svinnet är dessvärre stort och vi behöver fylla på i våra retursystem, säger Anna-Karin Fondberg.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil