Systembolaget fördubblar vinsten

Systembolagets vd Ann Carlsson Meyer | Foto Pressbild
Systembolaget rapporterar om en betydande ökning av vinsten under 2023, vilket markerar en imponerande prestation för företaget.

Under det gångna året lyckades Systembolaget betydligt väl när det kom till vinsten före skatt, som ökade till imponerande 551 miljoner kronor, en markant fördubbling från föregående år.

Orsaker till vinsttillväxten
Ann Carlsson Meyer, vd för Systembolaget, förklarar den kraftiga förbättringen av rörelseresultatet främst genom avsättningen av en omstruktureringsreserv föregående år, som delvis återfördes under 2023.

Förändrat köpbeteende bland kunderna
En intressant observation är det förändrade köpbeteendet bland Systembolagets kunder. Trots fler besök, handlade de färre och billigare varor, vilket resulterade i en minskning av försäljningsvolymen.

Återgång till tidigare köpmönster
Systembolaget noterar att köpmönstren nu återgår till det mer typiska mönstret som sågs före pandemin. Detta indikerar en normalisering av kundbeteendet över tid.

Ökat antal kundbesök under helgerna
Särskilt under jul- och nyårsveckorna 2023 var antalet kundbesök på Systembolaget betydligt högre än året innan, vilket visar på ett fortsatt intresse för att handla alkoholhaltiga drycker inför festligheterna.

Framtida utmaningar och möjligheter
Även om Systembolaget har lyckats väl med att öka sin vinst under det senaste året, står de inför fortsatta utmaningar och möjligheter på marknaden för alkoholförsäljning.

Utsikter för kommande år
Med tanke på den starka prestationen under 2023 och de förändrade köpmönstren, ser Systembolaget positivt på framtiden och planerar för att fortsätta att möta kundernas behov på ett effektivt och ansvarsfullt sätt.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil