[bsa_pro_ad_space id=3 delay=7]

Systembolaget fördubblar vinsten

Systembolagets vd Ann Carlsson Meyer | Foto Pressbild
Systembolaget rapporterar om en betydande ökning av vinsten under 2023, vilket markerar en imponerande prestation för företaget.

Under det gångna året lyckades Systembolaget betydligt väl när det kom till vinsten före skatt, som ökade till imponerande 551 miljoner kronor, en markant fördubbling från föregående år.

Orsaker till vinsttillväxten
Ann Carlsson Meyer, vd för Systembolaget, förklarar den kraftiga förbättringen av rörelseresultatet främst genom avsättningen av en omstruktureringsreserv föregående år, som delvis återfördes under 2023.

Förändrat köpbeteende bland kunderna
En intressant observation är det förändrade köpbeteendet bland Systembolagets kunder. Trots fler besök, handlade de färre och billigare varor, vilket resulterade i en minskning av försäljningsvolymen.

Återgång till tidigare köpmönster
Systembolaget noterar att köpmönstren nu återgår till det mer typiska mönstret som sågs före pandemin. Detta indikerar en normalisering av kundbeteendet över tid.

Ökat antal kundbesök under helgerna
Särskilt under jul- och nyårsveckorna 2023 var antalet kundbesök på Systembolaget betydligt högre än året innan, vilket visar på ett fortsatt intresse för att handla alkoholhaltiga drycker inför festligheterna.

Framtida utmaningar och möjligheter
Även om Systembolaget har lyckats väl med att öka sin vinst under det senaste året, står de inför fortsatta utmaningar och möjligheter på marknaden för alkoholförsäljning.

Utsikter för kommande år
Med tanke på den starka prestationen under 2023 och de förändrade köpmönstren, ser Systembolaget positivt på framtiden och planerar för att fortsätta att möta kundernas behov på ett effektivt och ansvarsfullt sätt.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

[bsa_pro_ad_space id=4 delay=7]

[bsa_pro_ad_space id=1 delay=7]

Västkustägg förvärvar Väst Ägg AB

Stjärnägg AB, en av Sveriges främsta leverantörer av ägg, tillkännager stolt att deras delägare, Västkustägg, har förvärvat Väst Ägg AB, tidigare känt som Lilluns Ägg. Denna strategiska expansion förväntas stärka deras kapacitet att leverera ägg av högsta kvalitet till butiker över hela landet.

Olivoljepriserna skjuter i höjden

Den senaste tiden har olivoljepriserna fortsatt att skjuta i höjden till följd av torkan som härjar i södra Europa. Enligt Ulf Mazur, vd och grundare av Matpriskollen, har priserna ökat med hela 5 procent under februari och en imponerande 40 procent på årsbasis.

Leder vägen för jämställdhet i näringslivet

En färsk undersökning utförd av Svensk Kooperation visar på en betydande skillnad i jämställdhetsarbetet mellan kooperativt ägda företag och börsbolag. Med Internationella kvinnodagen i sikte ger resultaten en inblick i hur olika typer av företag hanterar könsrepresentationen i sina ledande positioner.

Sex procent lägre konsumtion 2020

Konsekvenser för försäljning till minderåriga

När det kommer till Systembolaget är ålderskontroll av högsta prioritet. Att säkerställa att ingen under 20 år får köpa alkohol är en central del av deras arbete för att främja ansvarsfull konsumtion. Men vad händer om en misstag inträffar och alkohol säljs till en minderårig?

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil