Systembolaget stoppar ryska produkter

Ingen mer rysk vodka på bolaget.. | Foto : Illustration
Under måndagen kom beskedet att Systembolaget direkt stoppar försäljningen av samtliga ryska artiklar i sitt sortiment efter invasionen av Ukraina.

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina har Systembolaget idag fattat beslut om åtgärder gällande ryska produkter i Systembolagets sortiment, skriver företaget i en pressrelease.

Som konstaterats av bland annat Sveriges regering kränker Rysslands väpnade angrepp Ukrainas territoriella integritet och suveränitet. Angreppet innebär stort lidande för den ukrainska befolkningen, skriver Systembolaget och fortsätter;

Situationen i Ukraina är exceptionell och invasionen är ett uppenbart brott mot internationell rätt. Mot denna bakgrund har Systembolaget beslutat att omedelbart och tills vidare stoppa försäljningen av samtliga ryska artiklar i Systembolagets sortiment, och om att ställa in samtliga planerade lanseringar av ryska artiklar.

– Situationen är exceptionell och vi tar utvecklingen på stort allvar. Vi har mot bakgrund av beslutet informerat berörda leverantörer, säger Ulf Sjödin, sortimentschef på Systembolaget.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil