Toppnotering för Coops fetaostar

Minna Björklund | Foto Magnus Sandberg/Coop
I ett större test av fetaost håller majoriteten av Allt om mats jury Coop Grekisk feta som sin favorit. Även Änglamark får högt betyg.

Mattidningen Allt om Mat har satt tänderna i den grekiska klassikern fetaost. Totalt 12 sorter stod på bordet i kategorin med ett digert utbud i Coops butiker.
Juryn var överens om att en god fetaost ska vara något smulig men samtidigt inte torr, samt ha en bra balans mellan syra och sälta – och gärna lite mjölkig i smaken.

Coops grekisk feta 150 gram, som dessutom var näst billigast per kilo av de 12 testade sorterna, ansågs överlägset krämigast samtidigt som den behöll en fin sälta och god eftersmak.
Även Änglamark belönades med fyra av fem i betyg och hyllades för sin rika och djupa smak, så som en klassisk fetaost ska vara.

– Det gläder mig att vårt arbete med att ta fram kvalitativa alternativ till lägre pris mot våra kunder bär åter igen frukt. Fetaost är en personlig favorit som jag gärna har i såväl sallader, pitabröd och till pasta, till exempel röda linser med purjolök, krossade tomater och chiliflakes, säger Minna Björklund, tf chef EVM Coop Sverige.

Exempel på andra produkter under varumärkena Coop, Xtra och Änglamark som belönats med Bäst i test under senaste året är Coop havredryck, Coop frasvåfflor, Coop gourmet potatisgratäng, Änglamark jordgubbssylt, Coop Silky Shave, Coop smör & raps, Coop samt Änglamark parmesan, Änglamark torkad mango samt fryst mango, Coop gourmet Skagenröra, Änglamark kallrökt lax, Coop bryggkaffe, Coop vittvättmedel samt Coop aioli, rapporterar Coop.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

440 miljoner kronor till Arlabönder

Arlabönder runt om i Sverige kommer att dela på en utdelning på cirka 440 miljoner kronor som en del av den efterlikvid som beslutades av Arlas högsta beslutande organ. Det totala beloppet för hela Arlas nordiska mjölkbönder är cirka 270 miljoner euro.

Ökar ersättningen till norrländska mjölkbönder

Från och med den 1 mars 2024 höjer Norrmejerier ersättningen för mjölkråvara med 30 öre. Beslutet välkomnas av både mjölkbönder och företagsledningen som ser det som ett nödvändigt steg med tanke på de utmaningar som mjölkbönderna i Norrland står inför.

Premiär för två nya Snabbgross Club

Den 29 februari slår Axfoods restauranggrossist Snabbgross upp portarna för två nya butiker i det medlemsbaserade konceptet Snabbgross Club, denna gång i Luleå och Västerås. Detta innebär att nu totalt nio butiker i Sverige erbjuder unika restaurangvaror och stora förpackningar till låga priser för både företags- och privatkunder.

Svenskt nej till CSDDD: En besvikelse

Idag stod det klart att EU-medlemsstaterna inte kunde enas om EU-direktivet om företags ansvar för mänskliga rättigheter och miljö, CSDDD. Vid mötet i COREPER blev det tydligt att det inte fanns någon majoritet bakom förslaget, och enligt uppgifter var Sverige det enda landet som planerade att rösta nej.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil