Trendbrott – vi vill tillbaka till kontoret

Nu vill vi till kontoret igen | Foto MostPhotos
En Sifo-undersökning visar att en stor grupp vill tillbaka till kontoren och tycker såväl socialt umgänge som kunskapsutbyte förlorar på distansjobb.

Både socialt umgänge och kunskapsutbyte med kollegorna prioriterades bort under pandemin. 
Men nu har trenden vänt och vi vill både träffa kollegorna igen och vara tillbaka på kontoret. 

Det indikerar en Sifo-undersökning som konsultföretaget Kvadrat låtit göra. 32 procent av de 1 165 svarande värderar social gemenskap med kollegor högre idag än innan pandemin.
27 procent tycker att kunskapsutbytet blivit viktigare och motiverar jobb på kontoret.

Det är en stor svängning jämfört med förra året då samma frågor ställdes i en Sifo-undersökning hösten 2021. Då sade nästan varannan av de svarande att de tyckte att social gemenskap blivit mindre viktigt jämför med innan pandemin. 
Att utbyta kunskaper med sina kollegor ansåg också vara mindre viktigt (enligt 32 procent). 

– Vi är sociala varelser, men ibland behöver vi vara ifrån varandra för att inse vad vi behöver och uppskattar med kollegor. Spontant idé- och kunskapsutbyte är dessutom svårt att sätta upp på Teams-mötesagendan. Många upplever nog därför vikten av att ha en fysisk armslängd till sina kompetenta kollegor, säger Isac Hellwig, VD för innovation och inkubatorverksamhet hos Kvadrat.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil