Trendbrott – vi vill tillbaka till kontoret

Nu vill vi till kontoret igen | Foto MostPhotos
En Sifo-undersökning visar att en stor grupp vill tillbaka till kontoren och tycker såväl socialt umgänge som kunskapsutbyte förlorar på distansjobb.

Både socialt umgänge och kunskapsutbyte med kollegorna prioriterades bort under pandemin. 
Men nu har trenden vänt och vi vill både träffa kollegorna igen och vara tillbaka på kontoret. 

Det indikerar en Sifo-undersökning som konsultföretaget Kvadrat låtit göra. 32 procent av de 1 165 svarande värderar social gemenskap med kollegor högre idag än innan pandemin.
27 procent tycker att kunskapsutbytet blivit viktigare och motiverar jobb på kontoret.

Det är en stor svängning jämfört med förra året då samma frågor ställdes i en Sifo-undersökning hösten 2021. Då sade nästan varannan av de svarande att de tyckte att social gemenskap blivit mindre viktigt jämför med innan pandemin. 
Att utbyta kunskaper med sina kollegor ansåg också vara mindre viktigt (enligt 32 procent). 

– Vi är sociala varelser, men ibland behöver vi vara ifrån varandra för att inse vad vi behöver och uppskattar med kollegor. Spontant idé- och kunskapsutbyte är dessutom svårt att sätta upp på Teams-mötesagendan. Många upplever nog därför vikten av att ha en fysisk armslängd till sina kompetenta kollegor, säger Isac Hellwig, VD för innovation och inkubatorverksamhet hos Kvadrat.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil