”Två tydliga fördelar med utbyggda elvägar”

Foto Pressbild
Enligt ny forskning finns det två tydliga fördelar med en utbyggnad av elvägar. Kraftigt mindre batterier är en av dem.

Forskare från Chalmers i Göteborg har studerat nyttan med elvägar, skriver Transportnytt. 
Forskarna har studerat körmönster från fler än 400 personbilar på olika delar av svenska riks- och Europavägar.
Sedan har man använt datan för beräkningar av till exempel batteribehov, laddmönster och totalkostnader.

Enligt forskarna skulle rätt kombination av elvägar och hemmaladdning kunna resultera i en kraftning minskning av elfordonens batterier, skriver Transportnytt.
Fordonen skulle därmed bli betydligt billigare mindre — enligt forskarna upp till 70 procent — och dessutom skulle topparna i elförbrukningen kunna minska.

– Vi ser att det går att minska den nödvändiga räckvidden på batterier med drygt två tredjedelar om man kombinerar laddningen på det här sättet. Det skulle minska behovet av råvaror till batterier och elbilen kan dessutom bli billigare för konsumenten, säger forskaren Sten Karlsson, som tillsammans med forskarkollegorna Wasim Shoman och Sonia Yeh står bakom studien.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil