Unionen stämmer Apotea

Arkivbilder från MostPhotos
Fackförbundet Unionen har stämt Apotea i Arbetsdomstolen och kräver 300 000 kronor i skadestånd för påstådd överträdelse av arbetsmiljölagen. Unionen begär även att detta mål behandlas tillsammans med en tidigare rättslig tvist.

Fackförbundet Unionen har tagit rättsliga steg mot det populära svenska nätapoteket Apotea genom att stämma dem i Arbetsdomstolen. Anledningen till stämningen är enligt Unionen att Apotea ska ha hindrat arbetsmiljöombuden från att fullgöra sina skyldigheter på arbetsplatsen.

Enligt Unionens stämningsansökan, som har granskats av Butikstrender, har arbetsmiljöombuden förhindrats från att delta i viktiga riskbedömningar och uppföljningar på arbetsplatsen. Detta uppges ha skett genom att Apotea inte har tillåtit möten där ombuden får vara närvarande utan företrädare från företaget närvarande.

Tidigare tvist

Unionen yrkar på ett skadestånd på 300 000 kronor som kompensation för det påstådda intrånget. Utöver detta begär förbundet att fallet behandlas tillsammans med en tidigare stämning från december 2023. Denna tidigare rättsliga tvist handlade om att två chefer från Apotea anklagades för att ha trängt sig in på ett fackligt möte.

Apotea har ännu inte kommenterat stämningen offentligt, och det återstår att se hur situationen utvecklas framöver.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil