[bsa_pro_ad_space id=3 delay=7]

Varor som låter ger färre butiksstölder?

Plagg som låter skall vara mer effektivt för att stoppa tjuvar | Foto MostPhotos
Kan ljudsatta varor minska stölderna och skapa bättre arbetsmiljö i butiken? Den frågan står i centrum för Handelsrådets nästa trendspaning.

När Handelsrådet 1 juni genomför årets andra trendspaning så ligger fokus återigen på den fysiska butiken men den här gången med arbetsmiljö och brottsförebyggande åtgärder i centrum.

”Ljudsatta varor – för färre stölder och bättre arbetsmiljö” är rubriken och för dem som kommer till KTH finns där en möjlighet att testa den virtuella butiksmiljö som ingår i projektet.
Utgångspunkten är nämligen Kjetil Falkenbergs forskningsprojekt ”Välklingande butiksvaror – en generellt och applicerbar metod för bättre arbetsmiljö och färre stölder”.

Med ljuddesign och ljudsättning har forskningsteamet undersökt om det går att minska stöld i butik genom ljud som ett alternativ till traditionella övervakningssystem. Genom att ljudsätta varor ska personalen få hjälp att få en överblick av hur varorna rör sig inne i butiken.– Hur kan man förhindra stöld? Ett sätt är att ändra tankegången hos den som funderar på att begå stöld genom att uppmärksamma och registrera när vissa varor rörs i butiken, säger Kjetil Falkenberg.
Ytterligare en positiv effekt blir minskad stress hos personalen och möjlighet att lägga fokus på service.

Forskningsprojektet presenteras av Kjetil Fagerberg själv och dessutom medverkar Emelie Stuxberg Staël von Holstein, ansvarig för måltidsupplevelsen hos Ica Sverige samt Svensk handels säkerhetschef Per Geijer.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

[bsa_pro_ad_space id=4 delay=7]

[bsa_pro_ad_space id=1 delay=7]

Västkustägg förvärvar Väst Ägg AB

Stjärnägg AB, en av Sveriges främsta leverantörer av ägg, tillkännager stolt att deras delägare, Västkustägg, har förvärvat Väst Ägg AB, tidigare känt som Lilluns Ägg. Denna strategiska expansion förväntas stärka deras kapacitet att leverera ägg av högsta kvalitet till butiker över hela landet.

Olivoljepriserna skjuter i höjden

Den senaste tiden har olivoljepriserna fortsatt att skjuta i höjden till följd av torkan som härjar i södra Europa. Enligt Ulf Mazur, vd och grundare av Matpriskollen, har priserna ökat med hela 5 procent under februari och en imponerande 40 procent på årsbasis.

Leder vägen för jämställdhet i näringslivet

En färsk undersökning utförd av Svensk Kooperation visar på en betydande skillnad i jämställdhetsarbetet mellan kooperativt ägda företag och börsbolag. Med Internationella kvinnodagen i sikte ger resultaten en inblick i hur olika typer av företag hanterar könsrepresentationen i sina ledande positioner.

Sex procent lägre konsumtion 2020

Konsekvenser för försäljning till minderåriga

När det kommer till Systembolaget är ålderskontroll av högsta prioritet. Att säkerställa att ingen under 20 år får köpa alkohol är en central del av deras arbete för att främja ansvarsfull konsumtion. Men vad händer om en misstag inträffar och alkohol säljs till en minderårig?

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil