”Trängselansvarig” nytt jobb

Trängselansvarig blir en ny befattning i butikerna när ansvarig person under coronavirusets spår ska bedöma förhållandena i butiker och entréer. | Foto: MostPhotos (en somrig coronadag...)
Trängselansvarig blir en ny befattning i butikerna när ansvarig person under coronavirusets spår ska bedöma förhållandena i butiker och entréer.

En av konsekvenserna av regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen är att handelns butiker nu behöver utse en ansvarig person i varje butik för så kallade trängselfrågor. Personen ska bedöma om avstånd hålls i butik och om tillträdet behöver begränsas eller organiseras.

Svensk dagligvaruhandel har utifrån rekommendationerna tagit fram gemensamma riktlinjer för handeln.
Det handlar om att begränsa hur många kunder som vistas i lokalen samtidigt och hitta alternativ till långa kassaköer och säkra avståndet mellan kunderna.

Arbetet handlar om att kunna åstadkomma ett jämnt kundflöde och sprida det över dagen.
Andra åtgärder är sådant som att göra markeringar på golv för att hjälpa att hålla avstånd, påminna kunderna om vikten av avstånd och utse en ansvarig för att arbeta med detta.

Det kan också innebära att begränsa tillträdet till butiken om avstånd inte kan hållas på ett acceptabelt sätt och – om det behövs – att upprätta kösystem där avståndet mellan dem i kön ska vara minst 1,5 meter.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil