Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

”Trängselansvarig” nytt jobb

Trängselansvarig blir en ny befattning i butikerna när ansvarig person under coronavirusets spår ska bedöma förhållandena i butiker och entréer.
Trängselansvarig blir en ny befattning i butikerna när ansvarig person under coronavirusets spår ska bedöma förhållandena i butiker och entréer. | Foto: MostPhotos (en somrig coronadag...)

En av konsekvenserna av regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen är att handelns butiker nu behöver utse en ansvarig person i varje butik för så kallade trängselfrågor. Personen ska bedöma om avstånd hålls i butik och om tillträdet behöver begränsas eller organiseras.

Svensk dagligvaruhandel har utifrån rekommendationerna tagit fram gemensamma riktlinjer för handeln.
Det handlar om att begränsa hur många kunder som vistas i lokalen samtidigt och hitta alternativ till långa kassaköer och säkra avståndet mellan kunderna.

Arbetet handlar om att kunna åstadkomma ett jämnt kundflöde och sprida det över dagen.
Andra åtgärder är sådant som att göra markeringar på golv för att hjälpa att hålla avstånd, påminna kunderna om vikten av avstånd och utse en ansvarig för att arbeta med detta.

Det kan också innebära att begränsa tillträdet till butiken om avstånd inte kan hållas på ett acceptabelt sätt och – om det behövs – att upprätta kösystem där avståndet mellan dem i kön ska vara minst 1,5 meter.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

Annons

Slappna av i en minut.

Läs mer här.

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.