”Trängselansvarig” nytt jobb

Trängselansvarig blir en ny befattning i butikerna när ansvarig person under coronavirusets spår ska bedöma förhållandena i butiker och entréer. | Foto: MostPhotos (en somrig coronadag...)
Trängselansvarig blir en ny befattning i butikerna när ansvarig person under coronavirusets spår ska bedöma förhållandena i butiker och entréer.

En av konsekvenserna av regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen är att handelns butiker nu behöver utse en ansvarig person i varje butik för så kallade trängselfrågor. Personen ska bedöma om avstånd hålls i butik och om tillträdet behöver begränsas eller organiseras.

Svensk dagligvaruhandel har utifrån rekommendationerna tagit fram gemensamma riktlinjer för handeln.
Det handlar om att begränsa hur många kunder som vistas i lokalen samtidigt och hitta alternativ till långa kassaköer och säkra avståndet mellan kunderna.

Arbetet handlar om att kunna åstadkomma ett jämnt kundflöde och sprida det över dagen.
Andra åtgärder är sådant som att göra markeringar på golv för att hjälpa att hålla avstånd, påminna kunderna om vikten av avstånd och utse en ansvarig för att arbeta med detta.

Det kan också innebära att begränsa tillträdet till butiken om avstånd inte kan hållas på ett acceptabelt sätt och – om det behövs – att upprätta kösystem där avståndet mellan dem i kön ska vara minst 1,5 meter.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Coops medlemmar stöttar bigårdar

Här kan man snacka om ett rejält bi-drag. Coops medlemmar skänker 1,3 miljoner bin till demonstrationsbigårdar i ett nytt samarbete.

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil