Vill ha smörgåstårtan som nationalrätt

Foto Polarbröd
Under hösten har Polarbröd marknadsfört smörgåstårtan som ny svensk nationalrätt. Det hela aktualiseras nu av smörgåstårtans dag 13 november.

Den 13 november är det Smörgåstårtans dag. Under hösten har Polarbröd organiserat ett upprop för att göra smörgåstårtan till ny svensk nationalrätt. 
Uppropet är en del av Polarbröds 50-årsjubileum och 4 261 svenskar har hittills skrivit på namninsamlingen. 
Dessutom har det skickats in mer än 570 recept från hela landet. 

– Smörgåstårtans potential som nationalrätt märks tydligt när jag tittar på några av de recept som kommit in till Polarbröd. Det är just möjligheten att variera den utifrån diet, smak och andra preferenser utan att förändra själva grunden i rätten som gör den så inbjudande och självklar. Och det är precis så en nationalrätt ska vara tycker jag, säger Richard Tellström, 
mathistoriker och docent i måltidskunskap. 

Under hösten har Polarbröd uppmanat människor att skriva under ett upprop för att göra Smörgåstårtan till svensk nationalrätt. 
I samband med detta har man även efterfrågat konsumenternas bästa recept på smörgåstårta och mer än 570 recept skickats in. 

– Det är helt underbart att ta del av alla härliga och påhittiga recept som skickats in. Från den mer klassiska smörgåstårtan, som många är vana att äta, till nyskapande varianter med influenser från alla världens kök. Vi har också fått in många vegetariska och veganska recept vilket återigen visar på variationsmöjligheterna hos denna svenska klassiker, säger Jenny Jeppsson hos Polarbröd.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil