32 kändiskockar i Krav-kokbok utan mat

Utan bin är det så här det skulle se ut på våra tallrikar. Foto: Pressbild
32 kockar och kändisar deltar med recept i Kravs nya kokbok utan mat, en satsning för att uppmärksammar var vi skulle hamna utan våra bin.

Inga bin. Ingen mat. Det är den enkla principen som är central för oss att förstå.
Maten vi äter kan vi i mångt och mycket tacka bin och andra insekter för, via deras pollinering av växter och grödor.

För att uppmärksamma situationen där bina håller på att försvinna, ett akut hot mot matproduktionen som vi känner den, har Krav gett ut en kokbok utan mat.
 Tillsammans med några av Sveriges främsta kockar och matkreatörer lanserar Krav en kokbok helt utan mat. Kokboken släpps i samband med den Biologiska mångfaldens dag den 22 maj. 

– Genom att släppa en kokbok med recept helt utan ingredienser och mat, vill vi skapa en koppling till något så stort och komplext som den biologiska mångfalden. Vi och de kockar och matkreatörer som står bakom initiativet hoppas att kokboken ska inspirera konsumenter att tänka till lite extra i matbutiken, säger Kravs tf vd Cecilia Lenbäck.

Kokboken innehåller 32 recept från några av Sveriges främsta kockar och matkreatörer, bland andra Erik Videgård, Frida Ronge, Jason Diakité, Joel Åhlin och Harald Wachtmeister. Här hittar man allt ifrån nytolkningar av klassiker och rätter som lyfter en vanlig vardag, till bakverken som tar en tillbaka till barndomens somrar. 

Boken trycks i en begränsad upplaga och kan även laddas ned från Kravs webbplats. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil