5 Krispiga popcorn-fakta

Arkivbild MostPhotos
Den 19 januari är inte bara ännu en dag – det är Internationella Popcorndagen. För att fira denna speciella dag bjuder vi på överraskande fakta om vårt älskade fluffiga snacks.

1. Sveriges Första Popcornpoppning: En Smakresa till 1957

1957 markerar inte bara historiska händelser som Sputniks resa och T-Centralens invigning, utan också starten av Sveriges första färdigpoppade popcorn. Estrella, beläget i Alingsås, inledde produktionen av popcorn och potatischips detta år, vilket lade grunden för en smakrevolution.

2. Popcorn i Rymden: Astronautens Olyckliga Bössa

Popcorn har tagit en tur till rymden och serverats av astronauten Clayton C. Anderson. När han öppnade en påse karamellpopcorn i rymdfarkosten resulterade det i en kaotisk situation med popcornsmulor överallt. Trots detta hinder visade det sig vara en god smakupplevelse i tyngdlöshet.

3. Havets Popcorn: Kustbevakningens Ovanliga Övning

Havet har blivit scenen för ett osannolikt experiment med massor av dumpade popcorn. Varför? Kustbevakningen använder poppade popcorn vid övningar för att simulera oljeutsläpp. Popcornets beteende vid spill liknar oljans, och därmed blir det oväntade popcornfyndet vid stranden förklarat.

4. Popcorns Majssorter: Inte Alla Majs Är Likadan

Det finns olika majssorter för olika typer av popcorn. Estrellas färdigpoppade popcorn använder en speciell sort som ger extra stora, extra goda och extra fluffiga popcorn. Sådana är de popcorn som du hittar i biografen och blir kär i!

5. Massproduktion av Popcorn: En Imponerande 40 Ton Varje Månad

Popcornälskare, håll i er! Estrella-fabriken i Göteborg producerar hela 40 ton färdigpoppade popcorn varje månad för den svenska publiken. Detta imponerande antal visar hur älskade dessa små fluffiga snacks verkligen är.

Extra Knorren: Estrellas Hållbara Popcornsatsning

Estrella har inte bara siktet på smak, utan också på hållbarhet. De var pionjärer i Norden med mikropopcorn utan palmolja och utan perfluorerade ämnen i påsarna, vilket visar deras engagemang för både goda smaker och en bättre miljö.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil