[bsa_pro_ad_space id=3 delay=7]

Agtira vidare med nya stora projekt

Christer Edblad Tf VD, Agtira | Foto Pressbild Agtira
Agtira tecknade under sommaren ett stort avtal med Ica Maxi Haninge. Nu går man vidare med nya satsningar – dels hos Coop och dels ihop med en datahall.

När Agtira i somras presenterade sitt stora avtal med Ica Maxi Haninge var det en ny milstolpe för bolagets odlingsprocesser.
– Butikens storlek och även det faktum att detta är det första avtal vi tecknat i Stockholms-regionen är ett genombrott för oss, som jag bedömer kommer att få stor betydelse för Agtiras fortsatta expansion, skriver bolagets tf vd Christer Edblad i ett nyhetsbrev.

Efter att avtalet skrevs har den satsningen dessutom tagit ytterligare ett steg då man i samma anläggning kommer att odla stora kvantiteter gurka som Greenfood ska marknadsföra och sälja.

Agtira har, efter Haninge-satsningen, skriver en avsiktsförklaring med Coop Nord avseende Umeå, där Agtira ska bygga ett Greens-växthus som ska förse Coops butiker i Umeå med gurka.

Christer Edblad kan vid sidan av detta berätta om ytterligare en satsning – med en helt annan typ av samarbetspartner.
– Vi har tecknat ett intressant avtal med Hive Blockchain Technologies i Boden. De arbetar inte med grönsaker, utan med datahallar, berättar Edblad.
– Här är tanken att vi etablerar en odlingsanläggning intill deras – där Agtira kan använda överskottsvärmen från datahallen. Tala om en hållbar affärsidé!

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

[bsa_pro_ad_space id=4 delay=7]

[bsa_pro_ad_space id=1 delay=7]

Västkustägg förvärvar Väst Ägg AB

Stjärnägg AB, en av Sveriges främsta leverantörer av ägg, tillkännager stolt att deras delägare, Västkustägg, har förvärvat Väst Ägg AB, tidigare känt som Lilluns Ägg. Denna strategiska expansion förväntas stärka deras kapacitet att leverera ägg av högsta kvalitet till butiker över hela landet.

Olivoljepriserna skjuter i höjden

Den senaste tiden har olivoljepriserna fortsatt att skjuta i höjden till följd av torkan som härjar i södra Europa. Enligt Ulf Mazur, vd och grundare av Matpriskollen, har priserna ökat med hela 5 procent under februari och en imponerande 40 procent på årsbasis.

Leder vägen för jämställdhet i näringslivet

En färsk undersökning utförd av Svensk Kooperation visar på en betydande skillnad i jämställdhetsarbetet mellan kooperativt ägda företag och börsbolag. Med Internationella kvinnodagen i sikte ger resultaten en inblick i hur olika typer av företag hanterar könsrepresentationen i sina ledande positioner.

Sex procent lägre konsumtion 2020

Konsekvenser för försäljning till minderåriga

När det kommer till Systembolaget är ålderskontroll av högsta prioritet. Att säkerställa att ingen under 20 år får köpa alkohol är en central del av deras arbete för att främja ansvarsfull konsumtion. Men vad händer om en misstag inträffar och alkohol säljs till en minderårig?

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil