Agtira vidare med nya stora projekt

Christer Edblad Tf VD, Agtira | Foto Pressbild Agtira
Agtira tecknade under sommaren ett stort avtal med Ica Maxi Haninge. Nu går man vidare med nya satsningar – dels hos Coop och dels ihop med en datahall.

När Agtira i somras presenterade sitt stora avtal med Ica Maxi Haninge var det en ny milstolpe för bolagets odlingsprocesser.
– Butikens storlek och även det faktum att detta är det första avtal vi tecknat i Stockholms-regionen är ett genombrott för oss, som jag bedömer kommer att få stor betydelse för Agtiras fortsatta expansion, skriver bolagets tf vd Christer Edblad i ett nyhetsbrev.

Efter att avtalet skrevs har den satsningen dessutom tagit ytterligare ett steg då man i samma anläggning kommer att odla stora kvantiteter gurka som Greenfood ska marknadsföra och sälja.

Agtira har, efter Haninge-satsningen, skriver en avsiktsförklaring med Coop Nord avseende Umeå, där Agtira ska bygga ett Greens-växthus som ska förse Coops butiker i Umeå med gurka.

Christer Edblad kan vid sidan av detta berätta om ytterligare en satsning – med en helt annan typ av samarbetspartner.
– Vi har tecknat ett intressant avtal med Hive Blockchain Technologies i Boden. De arbetar inte med grönsaker, utan med datahallar, berättar Edblad.
– Här är tanken att vi etablerar en odlingsanläggning intill deras – där Agtira kan använda överskottsvärmen från datahallen. Tala om en hållbar affärsidé!

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil