Allt fler företagare saknar tjänstepension

Mathias Collén & Trifa Chireh Länsförsäkringar | Foto Adrian Leopoldson / Mostphotos
Allt fler företagare saknar tjänstepension, uppmärksammar Länsförsäkringar i rapporten ”Trygghetsgapet” och aktualiserar frågan.

Nu finns Länsförsäkringars rapport ”Trygghetsgapet” ute som belyser såväl individens behov som samhällsaspekterna av att företag saknar tjänstepension. 
Av rapporten framgår bland annat att hela fyra av tio företagare saknar tjänstepensionsavsättningar till sig själv eller sina anställda och att andelen som saknar ökat stadigt sedan 2008.

Fler aspekter som tas upp i rapporten är bland annat att vissa branscher sticker ut och är sämre på tjänstepension, att det finns stora skillnader i olika delar av Sverige och vilka olika anledningar som kan finnas för att företagare saknar skydd.

– Att vi nu ser en negativ trend gällande hur stor andel företag som saknar avsättningar till tjänstepension speciellt i storstadsregioner är oroväckande. Den allmänna pensionen minskar stadigt generation för generation och med tanke på att vi lever allt längre måste pensionerna räcka längre, säger Mathias Collén vd Länsförsäkringar Fondliv och fortsätter:

– Tjänstepensionerna ökar i betydelse framöver och blir allt viktigare för att fler ska få ut bra pension.  Här har vi i försäkringsbranschen tillsammans med intresseorganisationer, myndigheter och Min pension ett gemensamt ansvar att fylla eventuella kunskapsluckor.

– Det som många inte vet är att den som saknar tjänstepensionslösning riskerar få omkring hälften av den pension man annars kunnat få. Eftersom tjänstepensionen även innehåller viktiga skydd kan det betyda att man saknar inkomstskydd vid långvarig sjukdom, olycksfall och dödsfall som kan vara avgörande för familjen. Det handlar om att skapa en ekonomisk långsiktig trygghet oavsett var man är i livet, och om något oförutsett händer. Det är bra att vara medveten om hur olika val får för ekonomiska effekter, säger Trifa Chireh, pensionsekonom hos Länsförsäkringar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Obemannad butik och dito restaurang

I Sjölunda utanför Lidköping samverkar just nu Eatbox, en automatiserad enhet för snabbmat, med obemannade butiken Automat bredvid.

Cloettas nya satsning i Nederländerna

Cloetta planerar en ny fabrik i Nederländerna och en satsning där för den fortsatta tillväxten inom koncernen. Samtidigt läggs tre andra fabriker ned.

Atria och Lithells hakar på ny trend

Nästa generation burgare ska ”smashas” och smashburgaren blir vår nästa hit på burgersidan, menar Atria och Lithells som nu hakar på trendtåget.

Fortsatt oro bland svenska handlarna

Konjunkturavmattning, utbudsproblem och hög inflation bidrar till fortsatt oro inom handeln. Handelsbarometern för maj visar minskad framtidstro.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil