Änglamarks-pris till Koastal i år

Vinnarna | Foto Pressbild
Koastal har nu korats till årets vinnare av Coops Änglamarks-pris. Det gjorde man vid en ceremoni i Stockholm. Prissumman är 250 000 kronor.

– Vi är jättetacksamma över priset och att Coop och Änglamarksfamiljerna har uppmärksammat Koastal. Det här priset öppnar nya dörrar för oss och det innebär att vi kan öppna tre nya tångodlingar under nästa år, säger vinnarna Samuel Amant och Trygve Zierul från Koastal.

Juryns motivering till priset:

”Änglamarkspriset vill uppmuntra ungas kreativa lösningar och initiativ för en hållbar framtid. Årets vinnare visar prov på just ung entusiasm, kreativitet och framtidstro samtidigt som man möjliggör för andra att vara en del i projektet med att producera nya hållbara och näringsrika livsmedel.

Här skapar man också tillfällen för yrkesverksamma, som behöver bredda sin verksamhet att hitta nya affärsmöjligheter, med mer hållbara livsmedel.

Med den hängivenhet och entusiasm som grundaren visar tror vi att vi bara har sett början på en spännande innovativ resa mot en mer hållbar framtid”.

Änglamarkspriset delas ut av Kooperativa förbundet och Coop och fokuserar på ungas initiativ inom miljö och ekologi. Priset har delats ut sedan 2002.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil