Ännu en logistikpark skapas nära Jönköping

Foto Pressbild
Ännu en logistikpark ska uppföras i ett av Sveriges största logistikområden. ”En fortsatt stor efterfrågan” är förklaringen till satsningen.

Fastighetsutvecklarna Nordsten Development och Capman Real Estate har tillsammans köpt cirka 340 000 kvadratmeter mark i Vaggeryd söder om Jönköping.

Där ska de skapa och uppbygga cirka 200 000 kvadratmeter logistikyta, skriver Transportnytt.

— Det finns en fortsatt stor efterfrågan på moderna logistiklokaler på marknaden och i Vaggeryd ser vi en stor fördel i att kunna möta skiftande behov genom att tillhandahålla anläggningar av varierande storlek, kommenterar Jonathan Bööj, partner på Nordsten Development.

Ambitionen är att hitta en byggentreprenör så snart detaljplanen för området är klar.

Sedan hoppas man kunna påbörja byggnationen under första halvåret 2024.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil