Årets julfrimärke firar jul i tomtebyn

Foto Pressbild/MostPhotos
Årets julfrimärke hos Postnord sägs vara ”en färgsprakande illustration som fångar julens känslor”. Märket är skapat av Rebecca Elfast.

Från och med denna vecka lanseras årets julfrimärke, illustrerat av Rebecca Elfast. Frimärkena finns att köpa hos Postnords ombud och på postnord.se.

Årets julfrimärke visar en tomteby i julskrud. Julförberedelserna är i full gång. Det är mycket som ska bakas och pyntas, städas och lagas. Motivet är illustrerat av Rebecca Elfast från Göteborg som är utbildad arkitekt och som har tecknat och målat hela livet.

Rebecka Elfast gör nu debut som illustratör till svenska frimärken med ”Jul i tomtebyn”.
– Jag tycker årets julfrimärke verkligen fångar värmen i julen.  Förväntan av att kanske komma hem och fira jul med nära och kära eller åka bort och fira på annan ort. Att skicka julkort är ett fint sätt att visa omtanke och sprida värme inför julen säger Kristina Olofsdotter chef för frimärken på Postnord.

Förutom julfrimärket släpper även PostNord en serie frimärken som visar bastu och vinterbadande på tre platser i Norrbotten. Rökbastu i Soukolojärvi norr om Övertorneå, isvak i Haparanda och två olika isbad i Luleå.

Bilderna är tagna av fotografen Johanna Hanno och formgivna av David Bjugård
– Frimärkena fångar det meditativa i att omge sig av eld och vatten, värme och kyla. Att njuta av elementen i vårt kalla vinterklimat helt enkelt, säger Kristina Olofsdotter.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil