”Prata om kaffe som om vin”

Lavazza vill att vi ska tala om kaffe som vi talar om vin. Men denna vecka är det ändå vinnare och inte vinare det handlar om när Baristornas barista och Baristornas kaffeupplevelse korats.

Måndag kväll, 27 januari, presenterades vinnarna i två nya kategorier vid Svenska gastronomiprisets gala.
Det handlar om de av italienska Lavazza instiftade kategorierna Baristornas barista och Baristornas kaffeupplevelse.

– Vi är fantastiskt stolta över att presentera Baristornas Kaffeupplevelse 2019 och Baristornas Barista 2019. När det kommer till kaffe, vill vi alltid vara med och bidra, säger Heléne Grannas, marknadsansvarig för Sverige och Finland hos Lavazza.

– Vi tror att de nya kategorierna kommer bidra till att höja kaffets och kaffeupplevelsens status i branschen och att fler vill lära sig mer. Det är också ett viktigt steg mot att inom gastronomin börja prata om kaffe på samma sätt som man gör om vin, konstaterar Heléne Grannas.

20 nominerade fanns i de två kategorierna och priset ”Baristornas kaffeupplevelse” gick till Drop Coffee Roasters i Stockholm medan utmärkelsen ”Baristornas barista” vanns av Anthony Nguyen från Alkemisten i Göteborg.
De två vinnarna har röstats fram av branschen i form av 100 baristor i Sverige.

Baristornas Kaffeupplevelse 2019
Utmärkelsen Baristornas kaffeupplevelse 2019 gick till Drop Coffee Roasters. Kafferosteriet startades 2009 som en kaffebar på Mariatorget i Stockholm. 2010 började de själva rosta kaffebönor och idag är det både en kaffebar och ett rosteri som levererar välsmakande och hållbart producerat kaffe.

Baristornas Barista 2019
Utmärkelsen Baristornas Barista gick till Anthony Nguyen. Anthony har arbetat med kaffe sedan 2009 och strävar hela tiden efter att lära sig mer om kaffe och människorna i branschen. Han är även grundare till The Coffee Connections, kafferostare och partner för Coffea Circulor och är kaffeansvarig på kaffebaren Alkemisten i Göteborg.

 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil