”Prata om kaffe som om vin”

Lavazza vill att vi ska tala om kaffe som vi talar om vin. Men denna vecka är det ändå vinnare och inte vinare det handlar om när Baristornas barista och Baristornas kaffeupplevelse korats.

Måndag kväll, 27 januari, presenterades vinnarna i två nya kategorier vid Svenska gastronomiprisets gala.
Det handlar om de av italienska Lavazza instiftade kategorierna Baristornas barista och Baristornas kaffeupplevelse.

– Vi är fantastiskt stolta över att presentera Baristornas Kaffeupplevelse 2019 och Baristornas Barista 2019. När det kommer till kaffe, vill vi alltid vara med och bidra, säger Heléne Grannas, marknadsansvarig för Sverige och Finland hos Lavazza.

– Vi tror att de nya kategorierna kommer bidra till att höja kaffets och kaffeupplevelsens status i branschen och att fler vill lära sig mer. Det är också ett viktigt steg mot att inom gastronomin börja prata om kaffe på samma sätt som man gör om vin, konstaterar Heléne Grannas.

20 nominerade fanns i de två kategorierna och priset ”Baristornas kaffeupplevelse” gick till Drop Coffee Roasters i Stockholm medan utmärkelsen ”Baristornas barista” vanns av Anthony Nguyen från Alkemisten i Göteborg.
De två vinnarna har röstats fram av branschen i form av 100 baristor i Sverige.

Baristornas Kaffeupplevelse 2019
Utmärkelsen Baristornas kaffeupplevelse 2019 gick till Drop Coffee Roasters. Kafferosteriet startades 2009 som en kaffebar på Mariatorget i Stockholm. 2010 började de själva rosta kaffebönor och idag är det både en kaffebar och ett rosteri som levererar välsmakande och hållbart producerat kaffe.

Baristornas Barista 2019
Utmärkelsen Baristornas Barista gick till Anthony Nguyen. Anthony har arbetat med kaffe sedan 2009 och strävar hela tiden efter att lära sig mer om kaffe och människorna i branschen. Han är även grundare till The Coffee Connections, kafferostare och partner för Coffea Circulor och är kaffeansvarig på kaffebaren Alkemisten i Göteborg.

 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil