Drygt två års fängelse för rån

Nu har domen fallit efter rättegång vid Umeå tingsrätt och mannen döms till fängelse i två år och tre månader. | Foto: Michael Erhardsson
Den 35-årige man som i slutet av mars rånade Coop i Vännäs har nu av Umeå tingsrätt dömts till fängelse i två år och tre månader plus skadestånd.

Butikstrender har tidigare rapporterat om rånet mot Coop i Vännäs. En kväll i slutet av mars kom en 35-årig man in på Coop där två kassörskor och ett antal kunder fanns på plats.
Han tog fram en pistol, riktade den mot en av personalen och krävde pengar. Rånaren fick pengar och lämnade butiken.

Han kunde sedan gripas redan samma natt efter ett larm om ett lägenhetsbråk. Övervakningsfilmen i butiken och kassörskans goda ansiktsminne bidrog också till den snabba upplösningen.

Nu har domen fallit efter rättegång vid Umeå tingsrätt och mannen döms till fängelse i två år och tre månader.
Han ska dessutom betala skadestånd till de två ur personalen och till Coop, sammanlagt på 45 000 kronor.

Den nu dömde mannen är född 1985 och bosatt på en ort i inre delen av Västerbotten. Han förekommer sedan tidigare under sju avsnitt i belastningsregistret, bland annat dömd för grovt rattfylleri och ringa narkotikabrott.
 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil