Drygt två års fängelse för rån

Nu har domen fallit efter rättegång vid Umeå tingsrätt och mannen döms till fängelse i två år och tre månader. | Foto: Michael Erhardsson
Den 35-årige man som i slutet av mars rånade Coop i Vännäs har nu av Umeå tingsrätt dömts till fängelse i två år och tre månader plus skadestånd.

Butikstrender har tidigare rapporterat om rånet mot Coop i Vännäs. En kväll i slutet av mars kom en 35-årig man in på Coop där två kassörskor och ett antal kunder fanns på plats.
Han tog fram en pistol, riktade den mot en av personalen och krävde pengar. Rånaren fick pengar och lämnade butiken.

Han kunde sedan gripas redan samma natt efter ett larm om ett lägenhetsbråk. Övervakningsfilmen i butiken och kassörskans goda ansiktsminne bidrog också till den snabba upplösningen.

Nu har domen fallit efter rättegång vid Umeå tingsrätt och mannen döms till fängelse i två år och tre månader.
Han ska dessutom betala skadestånd till de två ur personalen och till Coop, sammanlagt på 45 000 kronor.

Den nu dömde mannen är född 1985 och bosatt på en ort i inre delen av Västerbotten. Han förekommer sedan tidigare under sju avsnitt i belastningsregistret, bland annat dömd för grovt rattfylleri och ringa narkotikabrott.
 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Änglamark pasta byter till papp

Änglamark pasta byter till papp. Alla förpackningar byts ut och besparingen blir enligt Coop 300 ton plast per år.

20 år sedan Lidl öppnade i Sverige

25 september var det exakt 20 år sedan Lidl öppnade sina första butiker i Sverige. Idag har kedjan 205 butiker från Trelleborg till Boden.

Inredningsföretag köper studio

Butiksinredningsföretaget Nitton93 köper Studio Johansson Bergvall som under lång tid arbetat med utveckling av bland annat Icanders för Ica Sverige.

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil