Avgår som vd för Franchise Föreningen

Johan Martinsson tidigare VD Svenska Franchise Föreningen | Foto Pressbild
Johan Martinsson har meddelat sin avgång som VD för Svenska Franchise Föreningen efter nio år, för att helt fokusera på sina olika styrelseuppdrag.

När han formellt lämnar Svenska Franchise Föreningen den 29 september lämnar Martinsson efter sig en intresseorganisation som har fått ökat inflytande och nu betraktas som en värdefull och aktiv medlem i internationella samarbetsorganisationer som World Franchise Council och European Franchise Federation. Idag skapar Svenska Franchise Föreningen värde och fördelar för sina medlemmar genom att skydda, utveckla och stärka franchise-modellen.

Franchise har upplevt en anmärkningsvärd tillväxt i Sverige under det senaste decenniet. Svenska franchiseföretag genererar nu en beräknad omsättning på över 300 miljarder SEK och ger sysselsättning åt över 150 000 personer. Dessutom har flera medlemsföretag framgångsrikt expanderat till den internationella marknaden. Martinsson har förvärvat omfattande erfarenhet och ett brett nätverk inom franchise-världen under åren, vilket han avser att dela med sig av i sina framtida roller som styrelsemedlem i olika företag.

Utrycker sin beklagan
Carolina Winterliv, ordförande för Svenska Franchise Föreningen, uttryckte sin beklagan över Johans beslut att lämna rollen som VD, men uttryckte tacksamhet för resultaten som uppnåtts under hans ledning. Rekryteringsprocessen för att hitta en ersättare har redan påbörjats.

Franchise Sverige kunde inte ha önskat sig en mer positiv, engagerad och inspirerande ledare än Johan Martinsson. Han kommer inte att vara lätt att ersätta, men Winterliv hoppas att det någonstans i Sverige finns någon redo att ta över stafettpinnen och fortsätta driva den positiva utvecklingen av den svenska franchise-branschen. Ett av Sveriges mest njutbara jobb kommer snart att vara tillgängligt för någon som tycker om att bygga nätverk och utveckla affärer både nationellt och internationellt, tillade Winterliv.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil