(Video)Axfood redovisar megastarka siffror

Finansdirektör Anders Lexmon och VD Klas Balkow på Axfood | Foto: Pressbild
En vinst som steg med 47,8 procent och en omsättning som ökade med 25,7 procent. Axfood redovisar oerhört starka siffror för första kvartalet 2022.

Axfoods omsättning första kvartalet i år uppgick till 16,593 miljarder kr vilket är en ökning med 25,7 procent jämfört med första kvartalet 2021.
Omsättningen inkluderar förvärvet av Bergendahls food. 

Samtidigt steg vinsten rejält. Rörelseresultatet landade på 835 miljoner kr vilket är en ökning med 47,8 procent jämfört med första kvartalet 2021.
Rörelsemarginalen uppgick till 5,0 procent, att jämföra med motsvarande period 2021 då den stannade vid 4,3 procent.

– Axfood inleder året med stark tillväxt, fortsatt ökade marknadsandelar och ökat resultat i samtliga segment. Vi fortsätter att hålla en hög utvecklingstakt i alla delar av vår verksamhet, konstaterar koncernchefen Klas Balkow. 


– Integrationen av Bergendahls food löper planenligt och avyttringen av Mat.se till Mathem slutfördes den 1 mars. Detta samtidigt som vi verkar i en om­välvande tid i en marknad med tilltagande oförutsägbarhet, skriver Balkow i sin kommentar till kvartalsrapporten.

Se

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Snacksa med GØL truffle och parmesan

GØL Salami snacks är en favorit hos många, då snacksen passar till så många olika tillfällen. Oermotståndligt goda både som ett mellanmål i farten eller

Inga skolungdomar släpps in skoltid

Skolungdomar är inte längre välkomna hos Coop i Bengtsfors efter återkommande snatterier. Butikens ledning ser sig nödgad att ta beslutet.

Arla räddar tre ton mat om dagen

Arla har räddat närmare 1 800 ton mat sedan början av 2021 och inför Internationella matsvinnsdagen vill man nu sporra fler att minska svinnet.

Svenska kaffekedjan Fogarolli prisad

Fogarolli har tilldelats ”Special Award for Resilience” vid European Franchise Awards 2022, ett av fem priser som delades ut under galan i Bryssel.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil