Blocket tar upp kampen med vanliga e-handeln

Robin Suwe, glad vd för Blocket, efter den nya satsningen | Foto: Pressbild Andreas Aija
Efter 25 år blir det i vissa kategorier nu gratis att sälja på Blocket när Blocket vill ta upp kampen med den traditionella e-handeln.

Nu blir det gratis för privatpersoner att sälja allt från möbler och heminredning, till kläder, skor och elektronik på Blocket, skriver man i en pressrelease.

– Det här är ett historiskt beslut som vi fattar för att boosta den cirkulära handeln och bidra till att ännu fler saker får ett längre liv, säger Robin Suwe, vd för Blocket.

Annonskostnaden för privatpersoner tas nu bort från Blocket i kategorierna: För hemmet, Personligt, Elektronik, Fritid & hobby och Övrigt. 
Tidigare har annonserna i dessa kategorier kostat mellan 15 och 30 kronor.

– Nu vill vi på allvar ta upp kampen med den traditionella e-handeln och visa att det går att göra det lika enkelt, tryggt och smidigt att klicka hem något begagnat som något nytt, säger Robin Suwe.

Blocket har fem miljoner besökare i veckan och varje dag finns runt 500 000 annonser på Blocket. 
Bolaget omsatte förra året över en miljard kronor och har i över 25 år varit hela Sveriges marknadsplats. 
I och med förändringen räknar Blocket med en kraftig ökning av såväl antalet annonser som antalet besökare.

– Det här är bara början på resan mot att frigöra all den otroliga tillväxtpotential som vi ser i begagnatmarknaden. Att det nu blir gratis att sälja i några av våra mest populära kategorier är ett viktigt steg för att få fler att välja andra hand i första hand, säger Robin Suwe.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil