Alltfler konsumenter efterfrågar i dag växtbaserade alternativ i sin kost, skriver Arla i en pressrelease. 
Därför utökas nu Bregott-sortimentet med en ny produkt – Bregott från växtriket. Ett 100 procent växtbaserat alternativ som passar utmärkt att njuta av på ett färskt gott bröd eller ett rustikt knäcke, fortsätter presentationen.

Bregott har funnits i butik sedan 1969. Som ett komplement till bordsmatfett med smör lanseras nu även ett växtbaserat alternativ med utgångspunkt i den smak Bregott är känd för, en produkt som finns i butik från vecka 19. 
Bregott från växtriket är gjord på raps-, kokos- och sheaolja, samt en nypa salt.

– Vi är så glada över att kunna erbjuda Bregott i ytterligare en variant, till de som önskar äta en mer växtbaserad kost. Vi ser att konsumenter idag gärna växlar mellan mejeriprodukter och växtbaserade alternativ beroende på behov och situation. Då är Bregott från växtriket ett perfekt alternativ, en växtbaserad produkt som inte kompromissar med smaken, säger Karin Granlund, ansvarig för Bregott hos Arla.