Burger King slutar med engångsmuggar

Foto: MostPhotos
Burger King börjar nu avvecklingen av engångsmuggar i sina restauranger och ska vara klara med det senast 2024 då ett förbud kommer i svensk lag.

Burger King har börjat avveckla engångsmuggarna i sina svenska restauranger och det arbetet inleddes under juni på 60 av dessa.
Resten av de totalt cirka 130 svenska restaurangerna följer och allt ska vara klart senast 2024, då det av lagskäl behöver vara klart.

Under 2021 serverade Burger King dryck i totalt cirka 10 miljoner muggar i sina cirka svenska restauranger, exklusive drive thru. 
Genom att gå över till muggar som går att återanvända räknar kedjan med att minska sitt koldioxidavtryck med 90 procent när det gäller muggar, enligt siffror från Tricorona climate partner AB.– Det är ett litet och naturligt steg i rätt riktning. Det är de små framstegen som bidrar och kontinuerligt gör skillnad. Därför är utfasningen av våra engångsmuggar i restaurangerna en del av en större insats där vi tittar på allt vårt emballage och nya vägar till att minska vår klimatpåverkan, säger Maria Finnerman, innovationschef för Burger King i Skandinavien.

Det finns ett politiskt beslut om att från 1 januari 2024 förbjuda engångsmuggar vilka innehåller mer än 15 procent plast.
Därefter ska serveringar erbjuda mat och dryck i såväl återanvändbara muggar som förpackningar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil