Circle K agerar mot hot och trakasserier

Foto Pressbild
Circle K lanserar Kindness Day för att uppmärksamma hot och trakasserier, som man ser som ett utbrett branschproblem inom serviceindustrin.

Hot och trakasserier är ett utbrett branschproblem inom serviceindustrin. Som ett led i att uppmärksamma problemet och att samtidigt värna om sina medarbetares säkerhet och hälsa, genomförde Circle K Kindness Day 25 januari. 
Dagen är ett av flera initiativ för att minimera förekomsten av hot och trakasserier på arbetsplatsen.

Enligt en intern undersökning som Circle K låtit genomföra 2022, har varannan medarbetare på station utsatts för någon form av diskriminerande behandling av kunder, där de vanligaste orsakerna är kopplat till kön (57 %), ålder (20 %) och etnisk tillhörighet (15 %). 

Problemet är inte nytt för branschen, men när resultatet av undersökningen kom, med tillhörande berättelser från medarbetare, så ville Circle K lyfta frågan högre på agendan – inte bara internt utan även uppmana resten av branschen att ta krafttag, skriver koncernen.

– All form av kränkande behandling är fullständigt oacceptabelt och det är dags att hela branschen är transparenta med problemet och talar öppet om det. Vi vill vara en del av lösningen, och Kindness Day ska primärt ses som en ögonöppnare och diskussionsstartare för bransch och allmänhet, inte en lösning i sig. Utan alla fantastiska människor som dagligen ger oss service skulle Sverige inte fungera, och de ska aldrig mötas med annat än respekt och vänlighet, säger Tomas Sköldulf, HR-direktör hos Circle K Sverige.

– Det finns inget viktigare än våra medarbetares säkerhet och trygghet och vi har arbetat länge med det här. Alla förtjänar en arbetsplats fri från verbala och fysiska övergrepp. Jag vill dock poängtera att det är en minoritet av kunderna som missköter sig, medan den stora majoriteten av våra kunder är fantastiska, alla dagar, året om.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil