City Gross breddar det lokala utbudet 

Michelle Saunders, grundare av det Malmöbaserade företaget Folkets Pops | Foto Pressbild
City Gross fortsätter att stärka sitt lokala sortiment genom att samarbeta med det Malmöbaserade företaget Folkets Pops. Folkets Pops, som tillverkar handgjorda veganska glassar på räddad frukt, kommer nu att finnas tillgängliga i City Gross-butiker runt om i Sverige. För varje såld glass går dessutom 1 krona till Naturvårdsverkets projekt "Operation rädda bina".

Michelle Saunders, grundare av Folkets Pops, kommer ursprungligen från Los Angeles där hon saknade de läskande fruktglassarna från hemmet och därför började göra egna. Hennes idé att tillverka glassar på räddad frukt och ekologiska råvaror fick positivt gensvar i SVT
program Draknästet. Efter en period av mindre produktioner, tar nu Folkets Pops steget in i storskalig produktion genom samarbetet med City Gross.
– Jag har länge drömt om att få dela mina glassar med andra och samarbetet med City Gross gör det äntligen möjligt. Att det är på City Gross som mina glassar kommer att säljas är ingen slump, det är nämligen på City Gross som jag och min man handlat tillsammans med hans farmor sedan jag kom till Sverige. Och det är här jag vill att hon ska kunna hitta mina glassar i framtiden, berättar Michelle Saunders.

Ett familjeföretag
Glassarna från Folkets Pops är inte bara läckra utan också hållbara och etiskt producerade. De är 100 % veganska och gjorda på ekologiska råvaror. Dessutom stödjer varje såld glass Naturvårdsverkets projekt ”Operation rädda bina”.
-Projektet ligger mig varmt om hjärtat eftersom det inte hade gått att göra mina glassar utan frukt – och utan bin ingen frukt. Med City Gross får jag möjlighet att göra Folkets Pops i större skala, vilket betyder mer pengar till bina. Det gör mina glassar lite extra goda, säger Michelle Saunders.
City Gross är den enda dagligvarukedjan som erbjuder sorbetglassarna från Folkets Pops, och de kommer att finnas i alla butiker i en begränsad upplaga från början av juli. De populära smakerna som erbjuds är Chocolate Fudge, Strawberry Forest, Pink Elderflower Sorbet och Toasted Coconut.
-City Gross är ett familjeföretag, spunnet ur ett tydligt entreprenörskap. Att stötta och ge små lokala entreprenörer en chans är en självklarhet för oss. Det ska bli otroligt spännande att se hur Folkets Pops tas emot i resten av Sverige, säger Fredrik Mattisson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil