Coop och Potatiskocken Stefan Ekengren

2022 års "Årets potatisinspiratör", Stefan Ekengren | Foto Pressbild
Tillsammans med 2022 års "Årets potatisinspiratör," Stefan Ekengren, har Coop utvecklat sex potatisrecept som nu återfinns på Coop 900 g potatispåsar.

Denna satsning syftar till att främja hållbar matlagning och erbjuda konsumenter prisvärda och miljövänliga alternativ.

Stefan Ekengren betonar potatisens mångsidighet och dess roll i människors liv, från att ha räddat liv under hungersnöden till att vara en hjörnsten i vår kost idag. Han säger att potatis är världens bästa grönsak och kan användas både för vardagsmåltider och festliga tillfällen.

Coop har under hösten lanserat flera hållbara matnyheter, såsom pappförpackningar för Änglamarkpasta och Fairtrade-bananer i lösvikt. Hållbarhetschefen på Coop Sverige, Mattis Bergquist, påpekar att hösten är en tid för hållbarhet hos Coop och att mat i säsong är både miljövänlig och ekonomiskt fördelaktig.

För att inspirera konsumenter har Coop tillsammans med Stefan Ekengren även producerat fyra receptfilmer med fokus på rotfrukter och Änglamark-varumärket, vilket erbjuder högkvalitativa ingredienser till rimliga priser.

Detta samarbete mellan Coop och Stefan Ekengren är en del av Coops engagemang för att främja hållbar och prisvärd mat i säsong.

Potatissorter som ingår i projektet inkluderar Utvalda små fina, Amandine, Mandelpotatis, Sparrispotatis, Mjölig och Fast.

Stefan Ekengren, en känd kock och författare av kokböcker, blev utnämnd till Årets Potatisinspiratör 2022 av Svensk Potatis för sitt betydande arbete med att lyfta potatis som en mångsidig och viktig ingrediens i det svenska köket. Hans restaurang och sociala medie-plattformar når tusentals följare varje vecka.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stärker positionen inom färdigmat

Atria Sweden AB har tagit ett stort steg framåt genom att förvärva hela aktiekapitalet i svenska färdigrättsverksamheten Gooh från Lantmännen Cerealia. Gooh är en ledande aktör inom kylda färdigrätter i den svenska dagligvaruhandeln, med en imponerande marknadsandel på cirka 25 procent.

Årets Storbolags-VD 2023

David von Laskowski, vd för Picadeli och Greenfood Group, prisas för sitt värderingsdrivna ledarskap och banbrytande arbete inom hållbarhet och tillväxt. Hans insatser sträcker sig bortom affärsmässig framgång och har gjort Greenfood till en ledande aktör.

ATG redovisar högre vinst

ATG, det ledande spelföretaget inom hästspel, rapporterade en imponerande ökning av rörelsevinsten för det fjärde kvartalet enligt deras bokslut för 2023. Vinsten steg till 546 miljoner kronor.

Implementerar återvunnen plast

Spendrups tar ännu ett steg mot hållbarhet genom ett samarbete med förpackningsleverantören Trioworld. Tillsammans har de beslutat att övergå till användningen av 30 procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm

Återkallar Garant tropisk juice

Axfood har inlett en återkallelse av Garant Tropisk Juice efter att plastpartiklar upptäckts i vissa förpackningar. Produkten återkallas med bäst före-datum den 19 april 2024.

Ica Knuten möts av onödig kritik

Ica Knuten i Nyköping har tagit ett vågat steg i sin strävan att förnya kundupplevelsen genom att erbjuda livekonserter i butiken under helgerna. Men den nya satsningen har inte mötts av enbart positiva reaktioner från kunderna.

Här är ohälsotalet lägst i Sverige

En nyligen genomförd analys av Essity visar på en avtagande nedgång. Stockholms län toppar listan över minst antal ersatta sjukdagar, medan Västernorrlands län befinner sig i motsatt ände.

Tar stormarknad till stadsdelen

Coop fortsätter sin satsning på stadsdelen Ladugårdsängen i Örebro genom att införa sitt största stormarknadskoncept. Tio år efter sin ursprungliga etablering i området väljer kedjan att växla upp sin närvaro.

The Body Shop stänger butiker

Skönhetskedjan The Body Shop står inför en tuff tid då de tvingas stänga hälften av sina nära 200 butiker i Storbritannien. Orsaken till denna drastiska åtgärd är att kedjan hamnat under tvångsförvaltning.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil