Coop och Potatiskocken Stefan Ekengren

2022 års "Årets potatisinspiratör", Stefan Ekengren | Foto Pressbild
Tillsammans med 2022 års "Årets potatisinspiratör," Stefan Ekengren, har Coop utvecklat sex potatisrecept som nu återfinns på Coop 900 g potatispåsar.

Denna satsning syftar till att främja hållbar matlagning och erbjuda konsumenter prisvärda och miljövänliga alternativ.

Stefan Ekengren betonar potatisens mångsidighet och dess roll i människors liv, från att ha räddat liv under hungersnöden till att vara en hjörnsten i vår kost idag. Han säger att potatis är världens bästa grönsak och kan användas både för vardagsmåltider och festliga tillfällen.

Coop har under hösten lanserat flera hållbara matnyheter, såsom pappförpackningar för Änglamarkpasta och Fairtrade-bananer i lösvikt. Hållbarhetschefen på Coop Sverige, Mattis Bergquist, påpekar att hösten är en tid för hållbarhet hos Coop och att mat i säsong är både miljövänlig och ekonomiskt fördelaktig.

För att inspirera konsumenter har Coop tillsammans med Stefan Ekengren även producerat fyra receptfilmer med fokus på rotfrukter och Änglamark-varumärket, vilket erbjuder högkvalitativa ingredienser till rimliga priser.

Detta samarbete mellan Coop och Stefan Ekengren är en del av Coops engagemang för att främja hållbar och prisvärd mat i säsong.

Potatissorter som ingår i projektet inkluderar Utvalda små fina, Amandine, Mandelpotatis, Sparrispotatis, Mjölig och Fast.

Stefan Ekengren, en känd kock och författare av kokböcker, blev utnämnd till Årets Potatisinspiratör 2022 av Svensk Potatis för sitt betydande arbete med att lyfta potatis som en mångsidig och viktig ingrediens i det svenska köket. Hans restaurang och sociala medie-plattformar når tusentals följare varje vecka.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil