Coops medlemmar stöttar bigårdar

Foto Pressbild
Här kan man snacka om ett rejält bi-drag. Coops medlemmar skänker 1,3 miljoner bin till demonstrationsbigårdar i ett nytt samarbete.

Coop och Svenska bin har i flera år samarbetat för att öka mängden bin i Sverige.
Genom samarbetet har Coops medlemmar kunnat växla medlemspoäng till bin och 44 bikupor har placerats ut vid Coops butiker runt om i landet.

Ytterligare 21 bikupor, med 1 300 000 bin, kommer nu att skänkas till ett demonstrationsprojekt för att utveckla bättre biodlingsmetoder.
Samarbetet med Svenska bin är ett sätt att förbättra förutsättningarna för biodling och bidra till friska bisamhällen och mer svensk lokal honung på butikshyllorna.

Tack vare Coops medlemmar kommer nu 21 bikupor med 1 3000 0000 bin att skänkas till ett projekt som ska identifiera de bästa metoderna inom biodling och främja innovation inom biodlingssektorn.
Bikuporna kommer att placeras på platser där demonstrationsbigårdar för biodling ska etableras.

– Intresset från Coops medlemmar har varit stort och vi är väldigt glada att våra medlemmar på det här sättet kan bidra till att köpa in bin och bikupor till ett projekt som ska utveckla biodlingen framåt, säger Mattis Bergquist, hållbarhetschef hos Coop Sverige.

– Vi är tacksamma att så många av Coops medlemmar vill stötta verksamheten för att främja kunskapsutvecklingen kring hållbar biodling. De honungsbisamhällen som placeras ut kommer att göra nytta här och nu i pollineringen men också vara med och utveckla de bästa metoderna framåt, säger Lotta Fabricius, projektledare vid Sveriges lantbruksuniversitet, Rådnu.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil